zaterdag 27 januari 2018

Wie, wat, waar: Familie Breunesse

Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
In de rubriek Wie, Wat, Waar zoeken we in samenwerking met RTV Baarn naar oplossingen voor vragen over oude foto's van Baarn.  U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.


Onze vragen gaan dit keer over de familie Breunesse. Hierboven ziet u een familieportret van de familie Breunesse gemaakt op de trouwdag van Wouter Breunesse (1890-1921) en Pieterke Hop (1890-1955). De foto ontvingen we van kleinzoon Wim Breunesse.
Wouter Breunesse

Wouter Breunesse was aannemer en was in 1921, samen met zijn broer Gerrit, betrokken bij de bouw van onder andere school Lenteleven aan de Acacialaan. Tijdens de werkzaamheden gebeurde iets verschrikkelijks. Wouter viel van de steiger en brak daarbij zijn nek. Hij overleefde de val niet. Op 30-jarige leeftijd overleed hij en liet zijn vrouw en vier kinderen alleen achter.

Lenteleven vlak voor de sloop

Wim Breunesse kent een aantal namen van personen op de trouwfoto:

7. Wouter Breunesse
11. Pieterke Hop
14. Gerrit Breunesse (broer van Wouter)
18. Bart Breunesse (vader van Wouter)

Graag zou hij de namen van de overige personen op de foto kennen. Wie kan helpen?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!


De uitzendingen van RTV Baarn zijn te zien via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook

Ook via Xs4all en Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 626 en via XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte, Lybrandt en Telfort met de zwarte afstandsbediening op kanaal 2125.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geïnspireerd geraakt door onze oud Baarn-verhalen?