zondag 10 maart 2013

QR-wandeling door Baarn testen met Baarnse historieliefhebbers

Vandaag was de dag! Onze QR-wandeling door Baarn werd getest door een vijftien-tal Baarnse historieliefhebbers. Nog even een kleine toelichting:

Zo'n drie maanden geleden werd ik benaderd door Harald van der Sluijs van Linkin' Locals. Hij had het idee om een app te ontwikkelen die gebruikt kan worden om tijdens een wandeling door Baarn informatie over interessante punten op uw smart phone of iPhone / iPad te tonen. Groenegraf.nl zou daarbij content kunnen leveren, met name historisch beeldmateriaal.


De afgelopen weken hebben we gebruikt om wat filmpjes te maken die in deze app gebruikt kunnen worden. Daarna hebben we de hulp van onze bezoekers ingeroepen om de app te testen en vandaag was het zover. Ongeveer vijftien personen hebben zich voor de test aangemeld en vanmorgen zijn we bij elkaar gekomen in Eethuys-Café De Generaal, om de app te testen. Eethuys-Café de Generaal trakteerde ons daar op koffie en gebak, wat uiteraard in de smaak viel. Wil Hordijk, bekend van het boek 'Torens van Baarn' hadden we uitgenodigd als ervaringsdeskundige. Zij heeft verschillende routes door Baarn samengesteld, onder andere één langs de torens van Baarn. Bovendien geeft zij ook rondleidingen door Baarn langs gebouwen met torens.

In 'De Generaal' werd dus verzameld, en na een korte toelichting van Harald van der Sluijs en mij vertrokken we naar buiten om een paar punten in de wandeling te bezoeken en de app te testen. De eerste reacties zijn veelbelovend. Naast positieve reacties over wat tot nu toe ontwikkeld is werden Harald en ik bestookt met tips en ideeën die we kunnen gebruiken om onze app en de inhoud vorm te geven.

Een foto-impressie van deze test-dag kunt u hier vinden.

Ik wil graag alle vrijwilligers bedanken voor hun tijd en moeite om ons te helpen met het testen van onze app. Jullie inbreng is van onschatbare waarde voor ons. Natuurlijk speciale dank aan Wil Hordijk voor haar inbreng en Eethuys-Café De Generaal voor hun gastvrijheid en voor de koffie en gebak. Met jullie hulp kunnen we binnen afzienbare tijd het idee voor deze app tot realiteit maken!


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter