dinsdag 14 januari 2014

De spruiten van Johannes, een nieuw boek van Baarnaar Marc van Houten

Vooraankondiging

Binnenkort verschijnt het boek 'De spruiten van Johannes', het non-fictie debuut van plaatsgenoot Marc van Houten. Het boek, het resultaat van jaren onderzoek naar verhalen over zijn eigen familie, ligt vanaf 24 januari 2014 in de boekhandel.

De auteur heeft tientallen mensen bezocht die zijn overleden familieleden nog hebben gekend. Hij heeft geprobeerd te achterhalen wat voor mensen zijn familieleden zijn geweest, hoe hun leven verliep en wat hen ertoe bracht bepaalde beslissingen te nemen.

De spruiten van Johannes is een bijna vergeten familiegeschiedenis, geconstrueerd aan de hand van verhalen over drie generaties. Over gewone mensen, die gewone dingen doen en die vooral gewoon wilden blijven. Zonder aansprekende heldendaden of invloedrijke posities. Maar zij waren ooggetuigen van, en namen soms actief deel aan belangrijke episodes in de geschiedenis. En dat maakt ze toch weer bijzonder. Zelfs fascinerend.

Het boek geeft een indringend tijdsbeeld met veel gevoel voor detail. Deze familiegeschiedenis is daarom geschikt voor veel meer lezers dan alleen de nakomelingen van Johannes. Het boek wordt 23 januari 2014 gelanceerd en zal ondermeer te koop zijn bij Boekhandel Den Boer in Baarn.

De spruiten van Johannes
Marc van Houten
Uitgeverij Aspekt, Soesterberg
isbn 9789461533494

Voor het laatste nieuws, volg de facebookpagina van De spruiten van Johannes!

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten