zaterdag 19 april 2014

Baarnsche Boswandeling

Staatsbosbeheer en Eethuys-Café De Generaal hebben de bestaande wandelroute door het Baarnse Bos in een nieuw jasje gestoken. Of misschien beter gezegd, in een oud jasje! Want de boswachter van Staatsbosbeheer, Stefanie Jegerings, heeft een aquarelschildering gemaakt van de wandeling langs alle bezienswaardigheden in dit eeuwenoude bijzondere bos. Naast een beschrijving van de Troon, de Grote Kom, de Ganzenvoet, de berceaus, etc. is ook een deel van het reglement van 1860 op de achterzijde vermeld, waarin onder meer staat dat passanten Hare Majesteit niet mogen aankijken bij een toevallige ontmoeting in het bos.

Op zondag 27 april geeft de boswachter een persoonlijke rondleiding en voert zij de bezoekers mee door de tijden van weleer. De wandeling start om 14.00 uur en reserveren is niet nodig. Alleen op deze dag ontvangt men bij Eethuys-Café De Generaal de wandelkaart van €2,50 voor slechts €1,00. Daarnaast is er nog een speciaal wandelpakket samengesteld voor twee personen. Voor €7,50 ontvangen de wandelaars de handgeschilderde wandelkaart in een speciaal vormgegeven Koninklijke enveloppe die gevuld is met twee koffie- of theemunten, twee chocolade naaldjes van Chocolaterie Hendricksen en een oude ansichtkaart van het Baarnsche Bosch voorzien van een postzegel van onze Koning Willem Alexander. Want als een wandelaar het Baarnse Bos eenmaal op deze manier heeft verkend, is het leuk vrienden of familie een kaartje te sturen vanuit Vorstelijk Baarn.

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het Baarnse Bos. Want ook in de toekomst wil Staatsbosbeheer deze historische en Koninklijke plek in goede staat houden voor de vele bezoekers uit Baarn en de regio.

De wandeling is te volgen aan de hand van de oranje paaltjes. De losse wandelkaart en het speciale wandelpakket zijn verkrijgbaar bij Eethuys-Café De Generaal tevens begin- en eindpunt van de wandeling. U kunt uw auto gratis parkeren.

Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen