zondag 13 april 2014

De Berkenfair, een fotografisch verslag

Gisteren was het zover: de derde editie van de Berkenfair vond weer plaats aan de Berkenweg in Baarn, op het terrein van de voormalige kwekerij Kuijer. Een perfecte dag. Zonnetje erbij en heel veel bezoekers. Kon niet beter!

Natuurlijk stonden we er om Stichting Groenegraf.nl te promoten en onze boekjes over oud Baarn te verkopen. We blijven proberen om de kosten gedekt te krijgen en misschien zelfs iets te verdienen zodat we ons 10-jarig bestaan volgend jaar kunnen vieren. Om die reden hadden we ook een groot spaarvarken neergezet, om zo bezoekers de gelegenheid te geven om ons te steunen. Volgend jaar willen we graag iets organiseren waar we al onze fans (u dus!) voor willen uitnodigen. Vindt u dat een leuk idee? Steun ons dan ook. Al is het maar een paar euro. Hier leest u hoe u dat kunt doen.

Terug naar de Berkenfair. De organisatoren hadden een prachtige dag uitgekozen voor deze gezellige buurtmarkt. Verschillende bedrijven uit de buurt hadden een standje en brachten hun spulletjes en goede humeur mee om de bezoekers een leuke dag te bezorgen. Stichting Groenegraf.nl stond er dus ook. Leen Bakker, die u ondertussen wel kent van de oude verhalen in dit weblog, stond samen met mij de hele dag bij de kraam. Het was maar goed ook dat Leen zijn hulp aangeboden had, want de aanloop was groot. Veel bezoekers vertelde verhalen over oud Baarn en sommigen brachten zelfs oude foto's mee om ons te laten zien of te laten scannen. De laptop en scanner had ik meegenomen, dus dat kon prima!

Op de kraam toonden we een groot aantal oude foto's van verdwenen boerderijen in Baarn. Dat zorgde weer voor stof tot gesprek over oude boerderijen. Zoals jullie wel weten zijn Leen en ik een boekje aan het samenstellen over oude boerderijen in Baarn. Dat boekje moet eind dit jaar uitkomen en op de Berkenfair hebben we verschilllende afspraken kunnen maken met (afstammelingen van) Baarnse boeren. Ook in dat opzicht dus een geslaagde dag.

Tot slot wil ik de organisatoren van die dag: Maruschka, Ingrid en Monique, heel erg bedankt voor de prima organisatie en verzorging. Wat ons betreft wordt er snel weer een Berkenfair georganiseerd!
Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen