donderdag 25 december 2014

Een indrukwekkende laatste groet


Murc Camper
Voor de crematieplechtigheid in Den en Rust te Bilthoven, in janauri 2002, namen wij afscheid van onze alom gewaardeerde collega Murk Camper.

Met onze wagens voor de kazerne brachten wij en vele collega’s, onder wie ook een afvaardiging van het bevriende korps uit het Italiaanse Salò, in rij op de Plataanlaan een laatste groet aan onze op 46-jarige leeftijd overleden brandweercollega.De acht dragers gingen de rouwwagen vooraf. Na de indrukwekkende plechtigheid reed de stoet richting Bilthoven, waar de crematie volgde. Murk Camper was brandweerman in hart en nieren. Meer dan 25 jaar was hij aan het korps verbonden, doorliep alle geledingen, was actief bij het jeugdkorps, bij wedstrijden, bij de uitwisselingen met Salò en bij de personeelsvereniging.

Onze meerdere malen onderscheiden collega lukte het van zijn hobby zijn professie te maken. Sinds 2001 was hij beroepskracht in Arnhem, waar hij met zijn vrouw en twee kinderen zou gaan wonen. Rond juli 2001 werd kanker bij hem geconstateerd en aan die ongeneeslijke ziekte bezweek hij op 9 januari 2002. Ter nagedachtenis aan Murc Camper heeft de brandweer van Salo zijn naam geschilderd op een nieuwe brandweerauto. Hier ziet u deze afbeelding tussen onze collega's  Harm Terschegget en Ton Baars in 2002.
Het boek over de Brandweer van Baarn "Waarom Redden" is te koop voor een klein prijsje (€ 8,00). Kijk in onze webwinkel
Het Boek "Waarom Redden"

 Geplaatst door L.J.A.Bakker oud korpslid van Brandweer Baarn

http://www.grijsvuur.nl
http://knipselsuitkranten.nl
http://ljabakker.magix.net/website#Startpagina

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten