dinsdag 30 december 2014

In memoriam, Gerard Brouwer (1942-2014)

Gerard Brouwer
(1942-2014)
Deze week bereikte ons het droevige bericht dat op 23 december j.l., twee dagen voor Kerst, Gerard Brouwer is overleden. Gerard is in Baarn vooral bekend om zijn activiteiten voor de Historische Kring Baerne. Hij schreef talloze publicaties en was ook (co-)auteur van een aantal boeken over de geschiedenis van Baarn. Zo heeft hij ook voor de laatste uitgave van de Historische Kring Baerne, 1000 jaar Baarn, een belangrijk aandeel geleverd aan de inhoud van dit prachtige boek.

Door zijn interesse in, en kennis van oud Baarn lag het voor de hand dat hij ook voor Stichting Groenegraf.nl veel betekend heeft. Zo heeft hij belangeloos de taak op zich genomen om ons boekje Baarnaars en Barinezen op inhoud te corrigeren en te redigeren. Verder mochten we, zonder beperkingen, gebruik maken van zijn onuitputtelijke kennis en zijn verzameling beeldmateriaal voor onze website en overige publicaties. Zijn enorme kennis en zijn warme persoonlijkheid zullen we missen. Wij wensen zijn vrienden bij de Historische Kring Baerne en natuurlijk in de allereerste plaats zijn echtgenote Monica heel veel sterkte toe bij het verlies van Gerard.

Namens alle vrijwilligers van Stichting Groenegraf.nl

Eric van der Ent

1 opmerking:

  1. Mooie, warme woorden bij het afscheid van een mooi mens. Betrokken en kritisch tot op het laatst.
    Dat bij één van mijn recent gepubliceerde verhalen een foto uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw is geplaatst waarop ook Gerard als Mango Kwane welp is afgebeeld, mag tot de toevalligheden van het leven gerekend worden. Gerard, rust zacht.
    Ed Vermeulen

    BeantwoordenVerwijderen