zaterdag 13 december 2014

Oude beelden Bosch en Keuning

Bosch en Keuning aan de Bremstraat in 1949
In 1925 werd uitgeverij Bosch en Keuning opgericht door de heren Bosch, uitgever-ondernemer en Keuning, letterkundige, als een uitgevers- en drukkersfirma. Het grootste gedeelte van de twintigste eeuw was de firma in Baarn te vinden aan de Bremstraat en de Ericastraat, maar inmiddels is het alweer enige jaren verdewenen. Het bedrijf ging op in het uitgeversconcern VBK. Het bedrijfspand is gesloopt en op deze locatie is nu de Meester Pluimhof te vinden.

Evert Jan Bosch, één van de
oprichtters van Bosch en
Keuning
Jarenlang was Bosch en Keuning een belangrijke werkgever in Baarn. Dat het bedrijf in Baarn niet meer voortgezet werd, was voor Baarn een grote klap. Baarnaar Machiel Bakker is jarenlang werkzaam geweest voor Bosch en Keuning en heeft ons een mooie bedrijfsfilm uit 1984 ter beschikking gesteld. 1984 klinkt nog niet eens zo lang geleden, maar dat is toch alweer dertig jaar terug!! Als u de film bekijkt zult u ook zien hoeveel er in die dertig jaar veranderd is. Een leuk tijdsbeeld.

De vestiging aan de Ericastraat in Baarn
Hieronder kunt u de bedrijfsfilm uit 1984 bekijken. Ontvangt u dit verhaal per email dan kunt u de film op ons YouTube-kanaal bekijken. Klik hier om de film te bekijken.Er zijn vast veel (oud) Baarnaars die ons verhalen kunnen vertellen over Bosch en Keuning. Deel uw herinneringen met ons. Stuur een mailtje aan groenegraf.baarn@gmail.com.

Met dank aan Machiel Bakker voor de foto van Bosch en Keuning, vestiging Ericastraat en de film.

Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

1 opmerking:

  1. Prachtig filmpje, Eric, zo herinner ik het me van vroeger. Met die toen supermoderne computers en drukpersen en het gestamp. Ruik bijna weer de drukinkt. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen