dinsdag 13 januari 2015

Geknipt en geschoren

Wat is internet toch een prachtige uitvinding, vindt u niet? Het maakt het communiceren en delen van informatie en beeldmateriaal zo eenvoudig. De foto's in dit artikel ontvingen we uit Canada, van dhr. Gustaaf Reiche. En wat zijn het prachtige foto's!


Het interieur van kapper N.J. Egtberts, met op de
voorgrond kapper Gustaaf Reiche
Dhr. Reiche is in 1934 in Baarn geboren als zoon van kapper Gustaaf Reiche en Johanna Verhaar. In 1961 is hij naar Curaçao geëmigreerd en in 1987 is hij van Curaçao naar Canada verhuisd. Op zoek naar herinneringen aan Baarn belandde hij op onze site. Hij stelde ons deze prachtige foto's ter beschikking.

Vader Gustaaf Reiche (1902-1990) kwam van oorsprong uit Harderwijk. Hij trouwde in 1930 in Baarn met de Hilversumse Johanna Verhaar (1907-1996). Aanvankelijk werkt hij bij kapper Nicolaas Johannes Egtberts aan Laanstraat 20. De hier getoonde foto is gemaakt in deze kapsalon. De kapper op de voorgrond is Gustaaf Reiche. De foto is gemaakt in 1935.  Ziet u de mooie reclame van Boldoot (Eau de Cologne) aan de wand? Boldoot, de fabrikant woonde ook in Baarn, wist u dat? De kapper op de achtergrond is zeer waarschijnlijk Nicolaas Johannes Egtberts, de eigenaar van de zaak.
De zaak van Gustaaf Reiche aan Laanstraat 71a


In 1936 begon Gustaaf Reiche zijn eigen zaak. Ook die was in de Laanstraat te vinden, op nummer 71a. Dat was links naast slager Hauber. Die slagerij zat waar nu scharrelslager Chris van Boeijen zijn slagerij heeft.
Ook van deze kapsalon heeft dhr. Gustaaf Reiche jr. een mooie foto gestuurd. Natuurlijk kon ik het niet laten om dit mooie beeldmateriaal met u te delen.Heeft u ook nog mooie oude foto's van Baarnse middenstanders? Wij voegen ze graag toe aan onze beeldbank!


Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten