zondag 1 februari 2015

Stichting Groenegraf.nl brengt markante oude Baarnaars naar hartje Baarn

Onze trouwe volgers weten het wel. Elke twee weken lijsten we een mooi verhaal in over oud Baarn die we dan ophangen in Dorsthuys Demmers aan de Brink in Baarn. Wie regelmatig een hapje eet bij dit gezellige restaurant heeft het vast wel eens gezien. Op 1 april 2014 hingen we de eerste lijst met een oud verhaal op, inmiddels hangt het 21e verhaal daar al.

Bij de lijst hangt een bakje met kaartjes waarop onze contactgegevens staan. Zodoende kunnen de bezoekers van Dorsthuys Demmers reageren op wat ze lezen in onze lijst.

In de rechter-onderhoek is nog een QR-Code geplaatst. Als de bezoeker deze met een smartphone scant dan kunnen ze meer verhalen in ons weblog lezen. Leuk allemaal!

Onze lijst aan de deur bij Dorsthuys Demmers


Meester Teunis Pluim
Wie Dorsthuys Demmers bezocht heeft kent het interieur wel. Het straalt warmte en gezelligheid uit. Aan de wanden hangen prachtige oude lijsten met nog mooiere oude portretfoto's. Regelmatig krijgt het personeel de vraag: "Wie zijn die personen die op die foto's zijn afgebeeld?". Niemand die het weet, ook de uitbaters van het restaurant niet. Toen ik dezelfde vraag stelde, was mijn volgende vraag: "Zou het niet leuk zijn als in die lijsten mooie oude portretfoto's komen met markante oude Baarnaars?" Tja, natuurlijk is dat leuk, maar waar haal ik die vandaan? Toen ik uitlegde dat wij over een enorme hoeveelheid oude portretfoto's van Baarnaars beschikken was het ei snel gelegd. Stichting Groenegraf.nl zorgt ervoor dat het restaurant vol komt te hangen met bekende markante oude Baarnaars.

Nicolaas Hornsveld
Inmiddels zijn de eerste twee lijsten gevuld. De eerste (het kon niet missen!) moest wel Meester Teunis Pluim worden. De hoofdmeester van de Westerschool en de bekendste Baarnse geschiedschrijver. De tweede is Nicolaas Hornsveld geworden, tuinbaas van Maria Oord aan de Kerkstraat. Zijn markante verschijning schreeuwt om een mooie lijst en een mooie plek aan de wand in het restaurant. Beide heren zijn inmiddels in Dorsthuys Demmers te bewonderen. De komende weken zullen nog meer oude portretfoto's van Baarnaars in het restaurant opgehangen worden. Zo wordt het restaurant niet alleen een heerlijke plek om te genieten van een heerlijke maaltijd, er kan ook lekker bekeken worden welke oude Baarnaars een plekje in het restaurant hebben gekregen.
Bij elke lijst komt een kaartje met beknopte informatie over de afgebeelde persoon. Neem allemaal even een kijkje de komende weken in Dorsthuys Demmers. Veel plezier alvast!Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter