zaterdag 14 november 2015

Wie, Wat, Waar? Joop de Smit, onderwijzer Julianaschool Baarn

Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.


Is dit Johannes David Daniël de Smit?

Deze keer vragen we informatie over een foto van een man die hoogstwaarschijnlijk onderwijzer aan de Julianaschool aan de Eemnesserweg was. Deze onderwijzer, Johannes David Daniël (Joop) de Smit (1864-1924) woonde in een villa aan Kampstraat 9 in Baarn. Van Jos Timmers uit Amersfoort ontvingen we een kistje met oude foto's, veel foto's uit Baarn. In dat kistje was ook deze foto te vinden en een aantal aanwijzingen die in de richting van deze familie De Smit wijzen. Joop is begraven op de nieuwe algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan. Zijn graf en dat van zijn echtgenote Neeltje de Heer, is daar nog steeds te vinden.

Graag willen we meer informatie over deze foto. Hopelijk herkent iemand deze persoon als zijnde Joop de Smit.

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten