zaterdag 28 november 2015

Wie, Wat, Waar? Schilders en stucadoors aan de Rozenstraat in Baarn


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.Wie herkent deze mannen?

Op deze foto's ziet u een groep schilders en stucadoors. De foto is gemaakt tijdens de bouw van de woningen aan de Rozenstraat in Baarn. Dat was rond 1920. Helemaal links staat Gerrit de Ruig, daarnaast Hendrik van Schaffelaar. De man met het bordje "Baas" boven zijn hoofd is Teunis Hornsveld, zoon van Hendrik Hornsveld, de Dahliakoning. De man helemaal rechts is waarschijnlijk Wout Broerze. Die naam is niet zeker. Uiteraard willen we weten wie de overige personen zijn en we zoeken mensen die ons meer kunnen vertellen over deze foto.

Update 30-11-2015: Dhr. D. Werner, Culemborg liet ons weten dat Teunis Hornsveld (nummer 12, met het bordje "Baas" boven zijn hoofd, niet Hendrik Hornsveld zoon is, maar zijn vijf jaar jongere broer.

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten