dinsdag 4 maart 2014

Uitslaande brand Fa.Hartog/Dijkman

Hartog-Dijkman Baarn
Videobeelden van de brand bij Hartog Dijkman Recycling aan de Hermesweg. Van zondag 15 december op maandag 16 december heeft er een grote brand gewoed. Tegen middernacht is het vuur ontdekt en al snel werd het een uitslaande brand. Op het terrein lag ook vuurwerk opgeslagen, maar dat heeft geen problemen opgeleverd. Ook was er een ambulance aanwezig maar er niemand gewond geraakt gelukkig maar.
Een vrachtwagen reed het groot watertransport op de Esscherrotonde rond een uur of 3 kapot waardoor de brandweer kampte met tegenslag tijdens de bluswerkzaamheden. In het bedrijf aan de Hermesweg worden onder andere matrassen gerecycled.
Enorme rookontwikkelingen waren te zien vanaf de A1. Rijkswaterstaat heeft zelfs de snelheid op de A1 verlaagd tijdens de brand.

Het pand dat al jaren in gebruik is door de Fa.Hartog en later samen met de Fa. Dijkman is eigendom van de Fa Nijhof.

Expositie Branden in Baarn

Vanaf 1 maart tot medio juni 2014 is er een expositie over de Branden van Baarn te zien, bij de Historische Kring Baerne, in de Hoofdstraat 1a te Baarn.

Openingstijden zijn van:
- woensdag 14.00 uur tot 16.00 uur,
- zaterdag van 11.00 uur tot 13.00 uur.
- de toegang is gratis

De expositie is samengesteld door de Historische Kring
en de oud korpsleden van Brandweer Baarn genaamd "Grijs Vuur".Tijdens deze expositie zijn er de branden te zien van de afgelopen 180 jaar. ook zijn er diverse materialen en brandblusmiddelen te zien.

Natuurlijk is het boek over de Brandweer van Baarn "Waarom Redden" te koop voor een klein prijsje (€ 8,00).
Of bestel het boek via: www.grijsvuur.nlAanvullend op deze beelden nog enkele bewegende beelden van de brand bij Hartog Dijkman.
Bron: Foto is van Peter Giele uit Baarn,
          Video is van Jordy Ribhagen.


Geplaatst door L.J.A.Bakker oud korpslid van Brandweer Baarn

http://www.grijsvuur.nlVragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter