vrijdag 14 maart 2014

Verkiezingen in Baarn, maar let op!!

Woensdag, 19 maart 2014 is het weer zover. We mogen onze gemeenteraad kiezen. Belangrijk, want het gaat om complexe beslissingen die Baarn en haar inwoners direct aangaan. Een serieuze aangelegenheid die zorgvuldig wordt voorbereid. Je gaat ervan uit dat iedereen die gaat stemmen, zorgvuldig nadenkt op wie en op welke partij hij of zij gaat stemmen.

Ja, dat zou je denken, maar wat zou je ervan denken als er op de kieslijst in het kieshokje ineens de mogelijkheid geboden wordt om op 'Leefbaar Winschoten' te stemmen? Jullie denken nu waarschijnlijk dat dit onmogelijk is en niet kan voorkomen, maar niets is minder waar.

In maart 1986, dus 28 jaar geleden, gingen de stembureaus in Winschoten open. De eerste stemmers druppelden binnen en brachten hun stem uit. Na een kwartier kwam de achtste stemmer binnen en die ontdekte dat er iets niet klopte. Door een fout waren er in het stembureau in Winschoten namelijk 150 stembiljetten uit Baarn geleverd. De eerste zeven stemmers hadden dus op personen gestemd die op de lijst in Baarn stonden. In allerijl werd overleg gepleegd met de kiesraad. De leden van het stembureau konden zich nog herinneren wie hun stem had uitgebracht en besloten werd om deze mensen op te sporen en opnieuw te laten stemmen.
Aan het eind van de dag, bij het tellen van de stemmen, werden de Baarnse biljetten uit de stembus gehaald en ongeldig verklaard.

Gaat u woensdag vooral stemmen, maar ontdekt u de partij 'Leefbaar Winschoten' op het stembiljet, stel jezelf dan de vraag of dat wel klopt...


Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten