maandag 31 augustus 2015

Nieuwe rubriek over de geschiedenis van Baarn

Een samenwerking tussen de Historische Kring Baerne en Stichting Groenegraf.nl


In de afgelopen jaren bent u eraan gewend geraakt dat in de Baarnsche Courant geregeld gepubliceerd wordt over de geschiedenis van ons mooie Baarn. Veel van deze publicaties werden verzorgd door de Historische Kring Baerne en Stichting Groenegraf.nl. Eric van der Ent van Groenegraf.nl heeft in ruim drie jaar tijd maar liefst 83 verhalen voor de krant verzorgd. Zijn tweewekelijkse rubriek ‘Verhalen uit het Groene Graf’ wordt zeer goed gelezen en gewaardeerd. Toch komt er een einde aan deze serie. Het verhaal over speelgoedkoning Benning uit de Spoorstraat dat onlangs in onze krant te lezen was, is het laatste verhaal uit deze serie.

Ed Vermeulen, Eric van der Ent en Cees Roodnat, auteurs van de nieuwe rubriek in de
Baarnsche Courant. (Foto: Bob Awick)

Liefhebbers van verhalen over het ‘oude’ Baarn hoeven echter niet te treuren. De serie ‘Verhalen uit het Groene Graf’ stopt weliswaar, maar er komt een gloednieuwe rubriek voor in de plaats. Deze rubriek zal ‘Vandaag is morgen alweer gisteren’ gaan heten. Voor de inhoud zal de Historische Kring Baerne samen met Stichting Groenegraf.nl zorg dragen. Drie enthousiaste auteurs zullen hun krachten bundelen t.w. Cees Roodnat en Ed Vermeulen, twee vrijwilligers van de Historische Kring Baerne, en Eric van der Ent van Stichting Groenegraf.nl. Trouwe volgers van www.groenegraf.nl zullen weten dat Ed Vermeulen in de afgelopen jaren al regelmatig schreef voor deze website. Cees, Ed en Eric zullen, elk op hun eigen manier, afwisselend hun oud Baarnse verhaal voor de rubriek gaan schrijven.

In de verhalen zal telkens aan de hand van actuele gebeurtenissen in Baarn teruggekeken worden naar vroeger. Steeds zullen er bruggetjes van het heden naar het verleden gelegd worden. Een leuke manier om de geschiedenis te koppelen aan het heden.  Het trio Roodnat, Vermeulen en Van der Ent staat te popelen om hun (oud) Baarnse verhalen met u te delen. Zij kunnen putten uit de uitgebreide digitale collectie van Stichting Groenegraf.nl, de enorme verzameling gegevens, beeldmateriaal en kennis van de Historische Kring Baerne en natuurlijk hun eigen herinneringen. De inspiratiebronnen zijn onuitputtelijk want: ‘Vandaag is morgen alweer gisteren’. En zo is het!

Het eerste verhaal in de nieuwe serie zal op 7 september in de Baarnsche Courant verschijnen, daarna elke drie weken, telkens in de krant van maandag. 

Meer informatie vindt u op www.historischekringbaerne.nl en www.groenegraf.nl.

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten