woensdag 26 augustus 2015

Uitnodiging 10 jaar groenegraf.nl


Locatie: 

Eethuys-Café "De Generaal", Lt. Gen. Van Heutszlaan 5 in Baarn


Tijdstip: 

Zaterdag 3 oktober 2015, van 10.30 uur tot 12.00 uur


Het zal u niet ontgaan zijn. Dit jaar bestaat groenegraf.nl tien jaar. De tijd vliegt! In oktober is het tien jaar geleden dat de domeinnaam groenegraf.nl werd geregistreerd. Sindsdien is er veel gebeurd. In 2005 begonnen we met de publicatie van gegevens van personen begraven in Baarn, maar inmiddels is dat maar een bescheiden maar belangrijk gedeelte van de inhoud die op onze site te bekijken is.

De trouwe bezoeker van de site weet het wel. Naast de begraafplaatsgegevens zijn nu ook duizenden oude portretfoto's van oude Baarnaars en Eemlanders te vinden. Heel veel oude foto's van Baarnse middenstanders en boerenbedrijven. Oude krantenberichten uit de regio en heel veel oude Baarnse verhalen zijn op onze site te vinden. Maar we publiceren niet alleen op de website. Ook in de Baarnsche Courant vindt u onze twee-wekelijkse rubriek 'Verhalen uit het groene graf' en de wekelijkse rubriek 'Baarnsch Geheugen'. Bovendien zijn er verschillen boeken en boekjes door onze stichting uitgegeven. Van het boekje Baarnaars en Barinezen zijn maar liefst 1000 exemplaren verkocht.

Het jubileumjaar 2015 hebben we ingeluid met een compleet vernieuwde website. Ongeveer 500 tot 600 unieke volgers bezoeken dagelijks de site. Voor onze nieuwsbrief hebben ruim 1800 volgers zich geregistreerd en bijna 500 volgers hebben zich ingeschreven om onze verhalen in ons weblog per email te ontvangen. U bent geïnteresseerd in online lokale geschiedenis, dat blijkt.

In de loop der jaren hebben we een flinke groep enthousiaste vrijwilligers opgebouwd die zich inzetten om te inhoud van de site up-to-date te houden en de databases dagelijks met nieuwe (en oude) gegevens te vullen. Zonder hen zou Stichting Groenegraf.nl niet kunnen bestaan.

Tijdens onze presentaties dit jaar in ons dorp, met Koningingsdag, de Berkenfair en later dit jaar op het Cultureel Festival in de Pekingtuin hebben we al een beetje voor Sinterklaas gespeeld en mooie grote posters met een oude afbeelding van de Laanstraat uitgedeeld. In oktober dit jaar, als we echt tien jaar bestaan, doen we er nog een schepje bovenop. Wij nodigen dan al onze vrienden, volgers, vrijwilligers en geïntresseerden uit om bij Eethuys-Café 'De Generaal' een kopje koffie of thee te komen drinken. Lekker met een kleine traktatie. Geen groot programma, gewoon een gezellig samenzijn. U bent dus allemaal van harte uitgenodigd. Schrijf de dag in uw agenda!

Namens alle vrijwilligers van Stichting Groenegraf.nl

Eric van der Ent


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Cadeaus zijn niet nodig. Als u toch iets wilt doen, steunt u dan onze stichting met een kleine donatie:
Knab Bank, rekening nummer IBAN: NL70 KNAB 0725 0657 88 t.n.v. Stichting Groenegraf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten