zaterdag 29 augustus 2015

"Ons Honk" op Lage Vuursche


In augustus 1935 had de jeugdclub "Rivieren- en Dichterswijk" te Utrecht met de kinderen hun jaarlijkse uitstapje gemaakt, dat ditmaal ten doel had "Ons Honk" op de Lage Vuursche. In een uitgelaten stemming troffen wij er het gehele gezelschap, gezeten aan lange tafels aan.

Nou, dat gaat er in als klokspijs! Zo'n helen dag in bos en hei, dat geeft iemand een honger als een paard, om van de dorst nog maar niet te spreken. Gelukkig is er goed voor de inwendige mens gezorgd, daar kan men zich hier van overtuigen.


De jongens en meisjes verveelden zich op hun uitstapje naar de Lage Vuursche allerminst! Er werden tal van leuke spelletjes gedaan, en toen de meisjes een aardige rijdans gingen maken, was de fotograaf er als de kippen bij om daar een foto van te nemen.

Volgens de fotograaf was dit het mooiste plekje in de Vuursche.
Wie kent niet de geschiedenis van Ons Honk in de Lage Vuursche ?
Een korte terugblik. In 1934 kocht het Nivon haar 2e Natuurvriendenhuis, wat de naam meekreeg “Ons Honk”.
Dit (bedevaarts)-oord werd in 2000 na 65 jaar van de hand gedaan. Na vele jaren van verliezen op de exploitatie zag niemand binnen het Nivon het meer zitten om er nog iets van te maken. Daarom nam het bestuur van het Nivon het besluit tot verkoop aan de toenmalige secretaris van de Beheercommissie van "het Koos Vorrinkhuis" gelegen aan de Koudelaan no: 16 te Lage Vuursche.

 "het Koos Vorrinkhuis"


Leen Bakker

Geplaatst door L.J.A.Bakker
http://www.grijsvuur.nl

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter