zaterdag 12 november 2016

Drie geweldige Sinterklaascadeaus voor Barinezen!Speciaal voor alle Baarnaars en Barinezen heeft Sinterklaas leuke boeken over de geschiedenis van Baarn in de aanbieding:

Baarnse Horeca in Historische Panden
Wil Hordijk

De Baarnse Wil Hordijk publiceerde dit jaar haar boek over de Baarnse horeca in historische panden. Weer een markant stukje Baarnse geschiedenis vastgelegd, vergezeld van mooie beelden en recepten van de chef-koks. Op een zeer gepaste locatie vond de presentatie van het boek 'Baarnse horeca in historische panden' plaats. Want Eethuys-Café De Generaal is gevestigd in het oude stationsgebouw. In het pand uit eind negentiende eeuw gaat je verbeelding werken, vertelde de schrijfster van het boek, Wil Hordijk, voordat zij het eerste exemplaar aan burgemeester Röell overhandigde. "Je ziet de stationschef weer voor je die zondagavond alle lichten dooft zodat de verliefde koppels ongestoord afscheid van elkaar kunnen nemen." En voor het 400 jaar oude restaurant Greenfield's zie je koetsen klaarstaan, terwijl in restaurant De Lage Vuursche overgrootmoeder Van Oosterom pannenkoeken staat te bakken voor de langsreizende boeren.
In Baarn en Lage Vuursche is veel van de horeca gevestigd in panden met een boeiende geschiedenis. Gedeeltelijk zijn de huidige cafés en restaurants een voortzetting van eeuwenoude herbergen. Daarnaast is er horeca gevestigd in historische gebouwen die vroeger een andere functie hadden, zoals kasteel Groeneveld, kasteel De Hooge Vuursche en paleis Soestdijk. Oorspronkelijke en nieuwe cafés en restaurants floreren in de historische panden, maar hotels, die na de aanleg van het station in 1874 werden gebouwd om toestroom van toeristen op te vangen, zijn op één na verdwenen. In dit boek worden deze nog een keer tot leven geroepen.

Prijs: € 19,95 per stuk. Bezorging in Baarn gratis. Buiten Baarn normale verzendkosten.


~~~~~~~

Glorieus Baarn en Lage Vuursche
Jacobus Craandijk

Jacobus Craandijk (1834-1912) was in het dagelijks leven een doopsgezind predikant. Maar is vandaag de dag meer bekend als schrijver van Wandelingen door Nederland met pen en potlood, die tussen 1875 en 188 in acht kloeke delen verscheen. Hij deed daarin verslag van zijn voettochten die hij door heel Nederland maakte. Het toegankelijke en beeldende taalgebruik van 'de wandelende dominee' geeft de hedendaagse lezer een inkijkje in zijn tijd en zijn wereld die al lang is verdwenen. Niet voor niets noemde hijzelf zijn werk 'een monument van verdwijnend Nederland'.In Glorieus Baarn en Lage Vuursche staan de verslagen van drie wandelingen die Craandijk in de omgeving van Baarn heeft gemaakt. Het is echter nadrukkelijk geen wandelgids, maar een historische gids langs locaties uit het verleden, waar onverwachts toch veel moois bewaard blijkt te zijn gebleven Dat bewijst deze uitgave van nostalgie en verbazing. Jacobus Craandijk neemt de lezer van nu geboeid mee op een reis door de tijd. Al lezend kunnen wij nog altijd de tochten 'in den geest' met de dominee meewandelen.De teksten zijn hier en daar wat aangepast en gelardeerd met tal van oude ansichtkaarten die welwillend ter beschikking zijn gesteld door Kees van de Steeg, Eddy Schulzle, Leo ter Schegget en Historische Kring Baerne.De inleiding en biografie zijn geschreven door Flip van Doorn die niet alleen journalist is, maar ook familie van Craandijk. Hij onderhoudt de website www.jacobuscraandijk.nl en bereidt een biografie voor die volgend jaar verschijnt bij Thomas Rap.

Prijs € 16,95 per stuk. Bezorging in Baarn is gratis. Buiten Baarn normale verzendkosten.

~~~~~~~

Baarnaars en Barinezen, verhalen uit oud Baarn
Eric W. van der Ent

Op veler verzoek hebben we besloten om het boekje Baarnaars en Barinezen in een beperkte oplage te laten herdrukken. Het boekje is al maandenlang uitverkocht, maar nog steeds krijgen we regelmatig de vraag of het boekje nog te koop is. Daarom hebben we besloten om bovenop de eerdere oplage van 1000 stuks nog eens 70 boekjes te laten drukken. Dat is dus een beperkt aantal, speciaal voor de echte liefhebber van verhalen over oud Baarn! Wilt u het boekje bestellen? Doe dit dan snel, want op=op.

Prijs: € 19,50 per stuk. Bezorging in Baarn is gratis. Buiten Baarn normale verzendkosten.

Is dit niet wat u zoekt? In onze webwinkel vindt u nog veel meer echt Baarnse cadeaus. Neem maar eens een kijkje. Klik hier.

Bestellen kunt u via onze webwinkel, of via email: groenegraf.baarn@gmail.com.
Bellen mag ook: 035-5420804.