zaterdag 5 november 2016

Wie, wat, waar: granaatinslag in woning

Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Wij hebben een vermoeden dat deze foto's in Baarn zijn gemaakt en dat dit panden zijn die in de Tweede Wereldoorlog door granaat inslagen zijn vernield. Kan iemand dit bevestigen? Wie weet waar die foto's gemaakt zijn.
Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!

Update 12-11-2016: We kregen de oplossing van dhr. Martin Wigtman van Vereniging Oud Scherpenzeel. 

Deze foto is niet gemaakt in Baarn, maar gemaakt in mei 1940 in Scherpenzeel. Deze gemeente was procentueel gezien de zwaarst getroffen plaats van Nederland. De verwoestingen op de foto zijn door de Nederlandse artillerie veroorzaakt. Duitse troepen trokken door Scherpenzeel en werden door de artillerie onder vuur genomen. Bij deze beschieting sneuvelden 26 Duitse soldaten. Vergelijk bovenstaande foto met de Scherpenzeelse foto: http://oudscherpenzeel.nl/foto-archief/scherpenzeel-mei-1940/RTV Baarn kunt u ontvangen via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter