zaterdag 3 maart 2018

Wie, wat, waar: Dahliakweker Bruidegom


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
In de rubriek Wie, Wat, Waar zoeken we in samenwerking met RTV Baarn naar oplossingen voor vragen over oude foto's van Baarn.  U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.


Aan de Nieuw Baarnstraat, waar nu het kantoor van makelaar Van Berkum te vinden is, was vroeger de kwekerij van Daniël Bruidegom te vinden. Hierboven is het oude pand van Bruidegom te zien, maar ook in het huidige pand van Van Berkum was een winkel van Bruidegom.

Links naast het pand en ook achter het pand waren de dahliavelden te bewonderen. Ook aan de Zandvoortweg en aan de Geerenweg waren velden met dahlia's van Bruidegom.
Van deze dahliavelden en van de panden waar de kweker gevestigd was hebben we foto's, maar wat nog ontbreekt zijn foto's van de etalage en het winkeltje. We zijn heel erg benieuwd hoe dat er uit heeft gezien. Heeft iemand daar beeldmateriaal van?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!


De uitzendingen van RTV Baarn zijn te zien via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook

Ook via Xs4all en Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 626 en via XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte, Lybrandt en Telfort met de zwarte afstandsbediening op kanaal 2125.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geïnspireerd geraakt door onze oud Baarn-verhalen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten