zaterdag 10 maart 2018

Wie, wat, waar: een menukaart van het Badhotel

Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
In de rubriek Wie, Wat, Waar zoeken we in samenwerking met RTV Baarn naar oplossingen voor vragen over oude foto's van Baarn.  U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Hierboven ziet u een menukaart die gebruikt is bij het 25-jarig huwelijk van Hendrik de Graaff en Klasina van Steeden in 1923. Hendrik de Graaff was in die tijd directeur van onder andere het Badhotel in Baarn. Het bruiloftsfeest werd daar ook gevierd.
Op de menukaart is te lezen dat er verschillende echt Baarnse gerechten geserveerd werden. De kaart is door alle gasten ondertekend.

In de tijd dat Baarn volop in de belangstelling stond van toeristen schoten hotels, pensions en restaurants als paddenstoelen uit de grond. Er moeten nog veel meer van dit soort oude menu's, uitnodigingen en gastenlijsten te vinden zijn. Van het Badhotel of één van de andere hotels in Baarn. Deze willen we heel graag scannen.

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!


De uitzendingen van RTV Baarn zijn te zien via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook

Ook via Xs4all en Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 626 en via XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte, Lybrandt en Telfort met de zwarte afstandsbediening op kanaal 2125.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geïnspireerd geraakt door onze oud Baarn-verhalen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten