zaterdag 17 maart 2018

Wie, wat, waar: Villa Prins Hendriklaan


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
In de rubriek Wie, Wat, Waar zoeken we in samenwerking met RTV Baarn naar oplossingen voor vragen over oude foto's van Baarn.  U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.


Op de achterzijde van deze foto staat geschreven: Villa Tusculun? (of Fusculun?), Prins Hendriklaan. Het handschrift is zeer onduidelijk. Vermoedelijk moet dat zijn villa Insulinde, maar zeker weten doen we het niet. Villa Insulinde stond op de plek van het appartementengebouw genaamd Sparrenhorst aan de Prins Hendriklaan.

Wie herkent deze villa? Wie kan zekerheid geven over de naam van deze villa?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!

Update 17 maart 2018:
De oplossing kwam van Ton van den Oudenalder van de Historische Kring Baerne.
Hij schreef me: De villa heette Villa Tusculum. En stond Prins Hendriklaan 6. Het terrein was 20 are groot. Informatie te vinden in het Baarnsche Nieuwsblad van 2 maart 1918.
Tusculum is de klassieke Romeinse naam voor een belangrijke stad in de Albaanse Heuvels, in de regio Lazio in Italië.


De uitzendingen van RTV Baarn zijn te zien via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook

Ook via Xs4all en Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 626 en via XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte, Lybrandt en Telfort met de zwarte afstandsbediening op kanaal 2125.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geïnspireerd geraakt door onze oud Baarn-verhalen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten