zondag 16 november 2014

Gezocht: Redacteur beeldbank oude Baarnse middenstanders


Geniet u van onze website? Bent u geïnteresseerd in oud Baarn? Heeft u wat tijd over en wilt u ons helpen? Dat kan!

Stichting Groenegraf.nl is op zoek naar een 

redacteur beeldbank oude Baarnse middenstanders m/v
op vrijwillige basis


Stichting Groenegraf.nl heeft een aantal fanatieke, enthousiaste vrijwilligers die hun best doen om de website www.groenegraf.nl zo mooi en compleet mogelijk te maken. Het doel is om de geschiedenis van Baarn en haar inwoners zo mooi en compleet mogelijk in beeld te brengen. Onze website is onze ultieme uitlaatklep en onze communicatielijn met onze volgers. Via onze website bereiken wij geïnteresseerden in oud Baarn en via onze site komen dezelfde geïnteresseerden in contact met ons. Dagelijks ontvangen wij informatie en beeldmateriaal van bezoekers van de site. Met een team vrijwilligers proberen we die informatie en het daarbij behorende beeldmateriaal weer beschikbaar te maken voor onze bezoekers.

Inmiddels beschikken we over een grote hoeveelheid oude foto's van Baarnse middenstanders. Deze foto's willen we graag delen met onze volgers. Inmiddels staan al bijna 500 foto's van middenstanders online, maar er wachten nog duizenden andere foto's om ook een plaatsje te krijgen op onze site.

Gevraagd:
  • Een beetje van uw vrije tijd, hoeveel bepaalt u zelf
  • Interesse in de geschiedenis van Baarn
  • Onderzoeksdrift, de wil om te proberen om meer te weten te komen over bepaalde onderwerpen
  • Enige ervaring met het bewerken van foto's (vergroten, verkleinen, verbeteren)
Aangeboden:
  • Samenwerken met een leuk team vrijwilligers die samen de geschiedenis van Baarn in beeld willen brengen
  • Contact met bezoekers van Groenegraf.nl
  • Het zelfstandig beheren van de database middenstanders. (Als hulp nodig is, dan krijgt u die uiteraard)
  • Toegang tot een server waar alleen onze vrijwilligers toegang toe hebben. Deze server staat vol met beeldmateriaal en informatie over oud Baarn
Kleermaker Propitius in de Laanstraat. Eén van de foto's in onze beeldbank.
Alle werkzaamheden kunnen via onze website uitgevoerd worden. U krijgt toegang tot een afgeschermd gedeelte van de site. Via dat gedeelte kunt u gegevens in de database invoeren en foto's aan die gegevens koppelen. Het enige dat u nodig heeft is een computer en een internetverbinding. Zoals aangegeven beschikken we over een enorme hoeveelheid gedigitaliseerde foto's, maar we nodigen u van harte uit om onze verzameling te proberen uit te breiden. Dat kan door te proberen digitale scans van foto's te verzamelen. Regelmatig worden we benaderd door mensen die oude foto's willen laten scannen. Eventueel kunt u (als u dat wilt) daarvoor ook ingezet worden.

Helaas kunnen wij u geen financiële vergoeding bieden. Onze stichting bestaat bij gratie van donateurs en alle vrijwilligers doen hun werkzaamheden pro bono. Alle inkomsten die we genereren worden gebruikt om onze activiteiten te financieren en verder uit te breiden.

Wilt u zien hoe onze beeldbank middenstanders er nu uitziet? Klik dan hier.

Bent u geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan een mailtje naar groenegraf.baarn@gmail.com.

Bekijk het filmpje hieronder hoe het allemaal in zijn werk gaat.Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter