dinsdag 13 mei 2014

Bakker Cornelis van de Vlasakker, informatie gezocht

Cornelis van de Vlasakker
U kent het vast wel, zeker als u aan stamboomonderzoek doet en informatie uit het verleden van uw familie zoekt. Hoe frustrerend is het als u zeker bent van bepaalde feiten maar u kunt er geen bewijs van vinden. Bij mevrouw Toos van Munster-Van de Vlasakker doet zich dit nu voor. Ze weet zeker dat haar grootvader Cornelis van de Vlasakker broodbakker was aan de Penstraat in Baarn, maar foto's van de bakkerij of meer informatie is er maar niet te vinden. Kunt u helpen?

Cornelis van de Vlasakker werd geboren op 14 november 1884 in Baarn als zoon van groentehandelaar Cornelis van de Vlasakker en Aaltje Helderman. Cornelis jr. trouwt  in 1908 in Amsterdam met Anna Sophia Frederica Aardewijn (ca. 1881-1931). Het huwelijk vind plaats in Amsterdam omdat de bruid daar ook geboren is. Op het moment van huwelijk woonde Cornelis in Utrecht, en is dan al broodbakker,  zo is in de trouwakte te lezen.

Het gezin Van de Vlasakker-Aardewijn met hun kinderen
Volgens het adresboek van Baarn uit 1917 woont Cornelis van de Vlasakker met zijn gezin aan de Penstraat op nummer 23. Zijn beroep is dan nog steeds bakker. Het echtpaar krijgt twee kinderen: Cornelis en Anna Sophia. Moeder Anna stierf al in 1931 in Baarn. Ze mocht slechts 50 jaar oud worden.

Nu is de vraag: wie kan ons meer vertellen over Cornelis van de Vlasakker en zijn bakkerij? Had hij inderdaad een bakkerij aan de Penstraat? Zijn daar nog foto's van? Het zou leuk zijn als wij zijn kleindochter aan meer informatie of misschien zelfs foto's kunnen helpen.

Reacties kunt u sturen naar: groenegraf.baarn@gmail.com


Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen