dinsdag 19 januari 2021

 

Geachte lezers van de Baarnsche Geschiedenis,

Het nieuwe boek over Baarn wat we in februari/maart gaan uitgeven is voorzien van 234 verhaaltjes en 524 foto’s over Baarn. Dit onder de naam van het “Baarnsch Geheugen 2014 - 2021”. Iedere vrijdag schrijf ik namelijk zo’n verhaaltje in de Baarnsche Courant. Deze verhaaltjes hebben wij nu gebundeld tot een boek.

Let wel, dit is niet het boek “Vandaag is Morgen alweer Gisteren” die uitgegeven wordt door de  Stichting Groenegraf en de Historische kring Baerne in dezelfde periode. 

Een aantal voorbeelden van de pagina’s in het boek het “Baarnsch Geheugen 2014 - 2021” treft u hierbij aan. Het boek is qua uitvoering, uitstraling, afmetingen, drukwerk, kwaliteit en kaft exact gelijk aan het boek over de Baarnsche Boeren & Families. Het boek telt in totaal 164 pagina’s.

In het voorwoord, geschreven door Burgemeester Mark Röell, schrijft hij:

 Een boek dat ook in mijn boekenkast niet mag en zal ontbreken. Ik hoop dat u veel plezier beleeft aan het lezen van de verhalen van Leen Bakker en het – wellicht met af en toe een vleugje weemoed – bekijken van de historische foto’s”.

 Het boek wordt uitgegeven door Hoeve Ravenstein en wordt gedrukt door Nabij Producties te Nijkerk. Het boek zal in februari gedrukt worden en in maart af te halen zijn bij Hoeve Ravenstein, voor de Pasen. Diegene die het boek besteld en betaald heeft krijg in februari een berichtje, voorzien van een bestelnummer, via e-mail, met de exacte datums wanneer het boek af te halen is. Hierbij wordt rekening gehouden met de RIVM voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn.

 Een boek laten drukken kost veel geld. We hebben al een groot deel in de kosten kunnen besparen door het ontwerp zelf uit te voeren. Daarom willen we graag het gehele bedrag vooruit laten betalen bij inschrijving. Hiermee spreiden we het financiële risico.

 Wilt u verzekerd zijn van een boek dan kan dit maar op één manier, namelijk op dezelfde manier als bij het vorige boek, te weten: Door een bedrag van € 22,50, vóór 19 februari 2021, over te maken op bankrekeningnummer NL56 RABO 0351 2427 40 t.n.v. J. K. Tupker, voorzien van adres en e-mailadres.

 Verzenden kan ook. De kosten voor het boek en het verzenden bedragen € 30,50. Het boek wordt dan verzonden in een speciale kartonnenverpakking. Indien u dit bedrag overmaakt op bankrekeningnummer NL56 RABO 0351 2427 40 t.n.v. J. K. Tupker, voorzien van adres en e-mailadres verzorgen wij de rest.

 
Momenteel zijn er nog 160 van de 400 boeken, die nog niet gereserveerd zijn. Gelet op het feit dat het vorige boek binnen 14 dagen was uitverkocht, gaan wij ervanuit dat dit mogelijk weer gaat gebeuren. Blijven er boeken over dan worden deze via een aantal verkooppunten alsnog verkocht.

Heeft u nog vragen stuur dan een e-mail naar: bakker.groenegraf@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

Leen Bakker