zondag 10 januari 2021

Nieuw boek over Baarnsch Geheugen

 

Nieuw boek over Baarnsch Geheugen

Het einde van het schrijfproces is in zicht. De schrijver van het boek ‘Baarnsch Geheugen' heeft in de periode 2014 - 2020 meer dan 230 korte verhalen geschreven, en voorzien van 524 foto's die zijn verschenen in de vrijdageditie van de Baarnsche Courant. Deze bijdragen zijn nu gebundeld.

Vanaf februari/maart 2021 is het 164 pagina's tellende boek met daarin een uniek stuk historie uit Baarn een feit. Net als het boek over de Baarnsche Boeren & Families heeft de schrijver Leen Bakker de handen inéén geslagen samen met de uitgever van het boek Jan Tupker (Hoeve Ravenstein). Samen zijn zij trots om in februari/maart 2021 het nieuwe boek uit te brengen.Unieke Baarnse historie. Dit boek gaat - volgens de ondertitel - over het Baarnsch Geheugen tussen 1850 en 2020.Herinneringen uit die tijd over Baarn, Eembrugge en natuurlijk Lage Vuursche zijn nu vastgelegd in een boek. Voor veel mensen is Baarn een prachtige gemeente om in te wonen, te werken of gewoon om er te zijn. Veel minder mensen weten dat Baarn in oorsprong een tamelijk arme, agrarische gemeente was, waar vooral veel kleine boerderijen stonden. Pas in de 19de eeuw, toen de spoorlijn tussen Hilversum en Amersfoort (de zogeheten Gooilijn) is aangelegd, veranderde Baarn ingrijpend. In dit boek staan verhalen en anekdotes geschreven. Daarmee krijgen geïnteresseerden een uniek inkijkje in het Baarnsche historisch erfgoed en een beter beeld van de Baarnse geschiedenis.

De combinatie van beelden en verhalen maakt dit boek van blijvende waarde. Veel vertoonde beelden geven, in het 164 pagina’s tellende boek, een unieke inkijk in het verleden en het heden.

Het Baarnsch Geheugen' is een rubriek in de vrijdageditie van de Baarnsche Courant. De geboren en getogen Baarnaar Leen Bakker verzorgt deze rubriek, bestaande uit één of twee historische foto’s, een zoekplaatje en/of een uitgebreid verhaal. Veel abonnees kijken iedere vrijdag reikhalzend uit naar deze rubriek, die goed gelezen wordt.

Vanaf februari/maart beschikbaar. Het boek is vanaf februari/maart 2021 beschikbaar en zal worden verkocht in de boerderijwinkel van Hoeve Ravenstein, de Bruna, Boekhandel den Boer en bij Mitra van de Steeg.

De verwachting is dat het boek zeer snel zal zijn uitverkocht. Net zoals het boek over de Baarnsche Boeren & Families. Dit boek was namelijk binnen 14 dagen uitverkocht.
Wilt u verzekerd zijn van een boek dan is het mogelijk om het boek nu alvast te bestellen bij Hoeve Ravenstein. Door een bedrag, vóór 19 februari 2021, van € 22,50 over te maken op bankrekeningnummer NL56 RABO 0351 2427 40 t.n.v. J. K. Tupker, voorzien van adres en e-mailadres.

Het boek kan in februari/maart 2021 ook per post aan u verzonden worden. De kosten voor het boek inclusief het verzenden bedraagt € 30,50. Dit bedrag dienst ook op het bovenstaande rekeningnummer te worden overgemaakt met vermelding van uw adres en e-mailadres. Het boek wordt dan verzonden in een speciale kartonnenverpakking.

Heeft u nog vragen e-mail dan naar: bakker.groenegraf@gmail.com

Onderstaand een aantal pagina's uit het boek.