maandag 20 oktober 2014

115 jaar Groei & Bloei Baarn e.o.

Groei & Bloei, 115 jaar in Baarn
Op 5 september 2014 bestond Groei & Bloei afdeling Baarn, 115 jaar. In juli 1899, werd besloten om een aparte vereniging op te richten in Baarn. Tot die tijd waren leden van Baarn lid bij de 'Afdeeling Gooi en Eemland'.

Auteur Hans Wijbrands (rechts) biedt burgemeester Mark Röell het
eerste exemplaar aan.
Groei en Bloei, Baarn heeft in 115 jaar een hele ontwikkeling meegemaakt. Om dat zichtbaar te maken heeft het bestuur besloten om ter ere van dit jubileum een jubileumboekje uit te geven. Uit de archieven en middels recentere interviews wordt een beeld geschetst wat Groei & Bloei voor de Baarnse gemeenschap al die jaren heeft betekent. Maar ook over wat Groei & Bloei nu nog betekent in Baarn en wat er allemaal georganiseerd wordt. Auteur Hans Wijbrands heeft er samen met co-auteur Wilma de Leeuw-Kremer een prachtig boekje van gemaakt, met vele oude foto's die door onder andere de Historische Kring Baerne en Stichting Groenegraf.nl ter beschikking zijn gesteld.
Op 18 oktober j.l. werd het eerste exemplaar van het boekje Groei & Bloei 115 jaar in Baarn door auteur Hans Wijbrands uitgereikt aan onze burgemeester, jhr. Mark Röell. Dat alles gebeurde op landgoed Eycken-dal, hoek Biltseweg / Koningsweg in Soest, vlakbij het paleis.

Een doorkijkje op het prachtige landgoed Eijken-dal.

Een boekje voor oudste lid mevr. S. Jehee.
Nadat de burgemeester het eerste exemplaar in ontvangst had genomen werd het tweede exemplaar aangeboden aan het oudste lid van de vereniging, mevr. S. Jehee. Daarna werd ieder getrakteerd op koffie of thee met overheerlijke appeltaart, gemaakt van appels uit de boomgaard landgoed Eycken-dal. Vervolgens konden de bezoekers op deze prachtige zonnige dag genieten van een fair waar tal van activiteiten georganiseerd waren.Bezoekers op landgoed Eijken-dal, op de fair van Groei & Bloei Baarn e.o.

Het jubileumboekje is te koop voor € 10,00 (ledenprijs) of  € 15,00 (niet-ledenprijs). Bent u geïnteresseerd in het boekje, stuur dan een mailtje naar info@baarn.groei.nl.

Voor de trouwe volgers van Groenegraf.nl stellen we een boekje ter beschikking. De eerste volger die zie aanmeldt als vriend van Stichting Groenegraf.nl krijgt het boekje gratis toegestuurd. Aanmelden als vriend van Groenegraf.nl kan via deze link.


Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten