woensdag 15 oktober 2014

Toeristen Informatie Punt (TIP) Baarn

Baarn moet al enige tijd haar centrum voor toeristen missen. Ruim een jaar geleden ging VVV afdeling Baarn failliet en sinds die tijd moet Baarn een goed informatiecentrum missen. Best jammer. In ons weblog besteedde ik al eens aandacht aan de oude VVV in het artikel Heimwee naar ons VVV kantoor. Binnen afzienbare tijd zal er echter weer een Toeristen Informatie Punt (TIP) in Baarn te vinden zijn.

Om dit te realiseren zal een nieuwe stichting opgericht worden: Stichting Toerisme Baarn. De doelstelling van deze stichting is het creëren van een ontvangstlocatie voor toeristen en recreanten waar informatie wordt verstrekt over de bezienswaardigheden en wetenswaardigheden van Baarn en producten en diensten worden aangeboden die ertoe bijdragen dat de gemiddelde verblijfsduur van de toerist en recreant toeneemt, zowel buiten als in het centrum.Om de grote stroom toeristen en dagjesmensen van dienst te kunnen zijn wordt er een Toeristen Informatie Punt gecreëerd. Dat punt is een fysieke locatie aan de Lt. Gen. van Heutszlaan 7 (naast Eethuys-Café De Generaal) waar informatie verstrekt wordt over de natuur, de activiteiten en attracties in en rondom Baarn. Naast het verstrekken van informatie worden er ook fietsen verhuurd, wandel- en fietskaarten verkocht en andere artikelen die de toerist op weg helpen en van gemak voorzien. De gemeente Baarn ontvangt jaarlijks al meer dan een miljoen bezoekers binnen haar grenzen. Het Toeristen Informatie Punt wil deze bezoekers graag van informatie voorzien en alle bezienswaardigheden van Vorstelijk Baarn onder de aandacht brengen. Daarin wordt de Stichting ondersteund door diverse partners uit de toeristische en recreatieve sector.

Vrijwilligers
Om dit informatiecentrum van de grond te krijgen is de St. Toerisme Baarn i.o. op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers zijn dagelijks in het Toeristen Informatie Punt aanwezig en zorgen voor een optimale ontvangstlocatie voor de toerist en recreant. Met trots worden de bezoekers van de benodigde informatie voorzien en op weg geholpen. De stichting is op zoek naar diverse vrijwilligers met uiteenlopende kwaliteiten. Onder andere voor: het verzorgen van de inrichting, het geven van informatie, het verkopen van wandel- en fietskaarten, het nalopen van routes, het geven van rondleidingen, het repareren/onderhouden van de huurfietsen, het promoten van het Infopunt etc. Naast deze activiteiten is het vooral belangrijk dat we met een groep vrijwilligers een gezellige sfeer creëren waar ook inwoners van Baarn graag even komen buurten.

Houdt u net zoveel van ons mooie Baarn als wij en lijkt het u leuk om te helpen dit Infopunt te realiseren? Meldt u zich dan aan als vrijwilliger. Aanmelden kan bij Hans Wijbrands, telefoon 06-12336765 of online via de site van het Steunpunt Vrijwilligers Baarn.

Update 14-7-2017: Tegenwoordig opereert Stiching Toerisme Baarn i.v.m. een samenwerkingsverband als VVV Baarn.

Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter