donderdag 16 oktober 2014

Oud Korpsleden van Brandweer Baarn - Grijs Vuur

het oude brandweerembleem

Grijs Vuur – oud-leden Brandweer Baarn

Sinds november 2004 komen zo’n twintig oud-leden van de brandweer van Baarn één keer per maand op een donderdagavond bij elkaar onder de naam ‘Grijs Vuur’. De doelstelling van Grijs Vuur is een gezelligheidsclub, die op eigen benen staat. Wel met connecties met de personeelsvereniging van de brandweer, maar geen onderdeel daarvan. Daarnaast stellen zij zich ten doel het culturele erfgoed van de brandweer van Baarn veilig te stellen. Verder maken zij ook excursies en gaan lezingen bijwonen of organiseren waarbij niet alleen maar aandacht is voor oude zaken maar ook voor nieuwe ontwikkelingen.
de kelder in aanbouw
boottocht met een botter

De brandweer van Baarn heeft hiervoor de kelderruimte onder het instructielokaal beschikbaar gesteld. De kelder is door toedoen van de leiding van de brandweer en oud-commandant Wolter Wiersema omgetoverd tot een schitterende eigen ruimte voor de leden van Grijs Vuur. De ruimte is volledig ingericht met oud - klein - brandweermateriaal.

Contact met de huidige korpsleden blijft er ook doordat die op donderdagavond hun oefenavond houden. Leden van Grijs Vuur hebben het brandweermuseum in Hellevoetsluis bezocht. Ook heeft Grijs Vuur een boottocht georganiseerd met een botter vanuit Bunschoten. Vandaar zijn ze gaan varen  op de randmeren. Mede door een jaarlijkse kleine bijdrage in de pot heeft Grijs Vuur drie nieuwe vitrines aangeschaft om daarin kwetsbare stukken – bijvoorbeeld insignes en prijzen – tentoon te stellen. De prijzenkasten die aanwezig zijn, zijn volledig ingericht met het oudste deel van de behaalde prijzen van wedstrijden en dergelijke.

De Metgezellen

Metgezellen in AmersfoortIn 1994 namen enkele echtgenoten en vriendinnen van brandweermannen het initiatief om een gezellig clubje op te richten onder de naam Den Roode Suite. Dit om elkaar op een andere manier te leren kennen. Zij komen regelmatig (vier à vijf keer per jaar) bij elkaar om samen iets leuks te organiseren, zoals bloemschikken, een dropping, midgetgolfen, bowlen, een fietstocht, een etentje en één keer per jaar naar het theater. Tijdens hun tienjarig bestaan hebben de dames een boottocht door de historische grachten van Amersfoort gemaakt en een wandeling door de stad.

Een paar jaar geleden hebben ze de naam van hun clubje veranderd in De Metgezellen.

Het boek over de Brandweer van Baarn "Waarom Redden" is te koop voor een klein prijsje (€ 8,00). Kijk in onze webwinkel
Het Boek "Waarom Redden"
Geplaatst door L.J.A.Bakker oud korpslid van Brandweer Baarn

http://www.grijsvuur.nl
http://knipselsuitkranten.nl

http://ljabakker.magix.net/website#Startpagina

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten