zaterdag 11 oktober 2014

Duizend jaar Baarn, een nieuw standaardwerk over de geschiedenis van Baarn

Tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Historische Kring Baerne werd het eerste exemplaar van een nieuwe uitgave van de vereniging aangeboden aan burgemeester Mark Röell. En wat voor uitgave! Een prachtig boek over de geschiedenis van Baarn, dat met recht een standaard werk genoemd mag worden. Het boek verdient een plaatsje in elke boekenkast in Baarn en ver daarbuiten.

Twee pagina's uit het prachtige boek

De etalage van Boekhandel Den Boer

Duizend jaar Baarn, Geschiedenis van een Eemlands dorp is gedrukt in een oplage van 1500 stuks en is verkrijgbaar voor een leuke prijs. Het boek moet slechts € 19,50 kosten. Een koopje, als je beseft dat het boek maar liefst 224 pagina's omvat en volledig in kleur gedrukt is. Het formaat is prima en het kaft is een mooie harde omslag. Met de uitvoering is niets mis dus.

Ook de inhoud is een rijkdom aan informatie te noemen. Onder eindredactie van Frits Booy en Gerard Brouwer, twee keien in hun werk, hebben de redacteuren gezorgd voor een geweldig compleet overzicht van de geschiedenis van Baarn. Met Duizend jaar Baarn pakt de Historische Kring breed uit. Het boek bevat de meest uitgebreide geschiedenis van het dorp Baarn tot nu toe. Werd tot nu toe het boek 'Uit de geschiedenis van Baarn' van meester Teunis Pluim als het standaardwerk van de geschiedenis van Baarn gezien, nu kunnen we vaststellen dat Duizend jaar Baarn dit werk ruimschoots overtreft. Hulde aan de Historische Kring en felicitaties van onze kant.


Laat een leuk 'cadeaupakket' maken bij de Mitra in Baarn

Duizend jaar Baarn is verkrijgbaar bij de oudheidkamer van de Historische Kring Baerne in de kelder van de bibliotheek. Daarnaast is het uiteraard bij boekhandel Den Boer in de Laanstraat te koop. Wilt u het boek cadeau doen? Dan is het misschien leuk om het boek bij de Mitra aan de parkeerplaats bij de Laanstraat te kopen. Daar wordt het boek ook verkocht. Uitbater Cees van de Steeg kan dan een leuk pakketje maken, samen met een lekker drankje, zoals 't Baarnaertje, een lekkere korenwijn, een kruidenbitter of gewoon een lekkere fles wijn. Leuk idee toch?


UPDATE 13-10-2014: Wij kunnen u vanaf vandaag het boek ook aanbieden. De prijs is, net als op bovengenoemde adressen € 19,50 per stuk. Bezorging in Baarn is gratis daarbuiten moeten we de porto berekenen. Stuur een mailtje om het boek te bestellen: groenegraf.baarn@gmail.com.

Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op  Facebook en Twitter