dinsdag 28 oktober 2014

Boom eet voorwerp

Onlangs plaatste ik deze foto op onze Facebook-pagina. Een hek bij Groeneveld in Baarn, vlakbij boerderij Ravenstein. De afgelopen decennia heeft een boom het hek grotendeels overgroeid, waardoor het lijkt dat de boom het hek opeet. Een mooie foto vind ik zelf. Het geeft mooi de vergankelijkheid van dingen weer.

Ik dacht dat dit iets heel bijzonders was. Goed, je ziet wel eens wat prikkeldraad dat ingegroeid is in een boom, maar een compleet hek?

Een beetje zoeken op Google liet zien dat het allemaal nog veel gekker kan. Hieronder een paar leuke 'gevallen'.

De hierboven getoonde foto's (behalve de eerste) zijn niet genomen in Baarn. Ik kan er echter nog één tonen die wel in Baarn genomen is. De foto hieronder is genomen op de oude algemene begraafplaats aan de Berkenweg in Baarn. Deze boom overgroeit een grafmonument. Dat monument is van Johanna Margaretha Frederika van IJsendijk (1838-1921). Deze dame heeft veel voor Baarn betekend.
Ze kwam in 1889 vanuit Amsterdam naar Baarn en ging wonen in Villa Nieuwerhoek. (Later Garage Lettenmeijer, hoek Hoofdstraat/Brink). Op 3 november 1919 schonk zij het Maarschalkerbosch aan de Gemeente. Het bos kreeg daarna de bijnaam Bosch van Ijsendijk.
Onlangs heeft de Historische Kring Baerne een nieuw monument geplaatst voor mevr. Van IJsendijk, opdat haar naam niet vergeten wordt.


Eric van der Ent

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en TwitterGeen opmerkingen:

Een reactie posten