zaterdag 5 maart 2016

Wie, Wat, Waar? Baarnse AVRO-meisjes


Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.
Deze foto ontvingen we van Pim van Gelder uit Makkinga. Op de foto is het promotieteam van omroep de AVRO te zien. Rechts achter staat Cornelia Kotten, tante van Pim van Gelder. De overige meisjes zijn ons nog onbekend. Bij deze foto is een tweede foto te bekijken in de opname van RTV Baarn. Die foto is gemaakt in de Amalialaan bij het winkelpand van foto Voskuijl. De foto is in 1930 gemaakt. Later zat Foto Zandvoort in dit pand. De foto is afkomstig van de Historische Kring Baerne.
De AVRO is inmiddels samengegaan met de TROS, maar in die tijd nog zelfstandig. Sterker nog, in 1930 hadden ze vrijwel de hele radiozender tot hun beschikking. Maar daar kwam in 1930 een einde aan. Ze moesten de zender delen met de VARA, zeer tot ongenoegen van de AVRO. Met promotieteams trokken ze het land in om te protesteren. Op deze foto is zo'n promotieteam te zien.

Ed Vermeulen heeft verhaal achter deze foto uitgezocht. Onlangs heeft hij een artikel geschreven die in de Baarnsche Courant en op onze site groenegraf.nl gepubliceerd is.


We zouden graag de namen van de overige Baarnse meisjes willen weten. Kunt u ons helpen?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten