zaterdag 19 maart 2016

Wie, Wat, Waar? Sigarenfabriek Washington Baarn

Speurder, de speurhond van Groenegraf.nl
Vandaag is een nieuwe uitzending in de rubriek Wie, Wat, Waar? bij RTV Baarn gestart. De rubriek is een samenwerking met Stichting Groenegraf.nl. U kent inmiddels onze speurhond "Speurneus". Tijdens de uitzending van de rubriek Wie, Wat, Waar? graaft Speurneus telkens een foto van Groengraf.nl op. Wij hopen dan dat de kijkers van RTV Baarn en de volgers van Groenegraf.nl de vragen die we hebben over de foto kunnen beantwoorden.Dit is een luchtfoto van de Ferdinand Huycklaan in Baarn. Op de foto is het fabriekspand van sigarenfabriek Washington te zien. De fabriek is opgericht in 1927 en in de jaren zestig verhuisd naar Hippolytushoef. Het bedrijf vestigde zich in Baarn in het oude schoolpand van de Westerschool van meester Pluim die kort daarvoor opgeheven was. Nadat het bedrijf naar Hippolytushoef verhuisde heeft het pand onder andere nog gediend als meubeltoonzaal van Fa. Scepter. In 1980 brandde het pand af.

Wij zijn op zoek naar beeldmateriaal van de fabriek, de werknemers en van het interieur van het pand. Wie kan ons daaraan helpen?

Wat we precies willen weten leest u op onze site via deze link, of bekijkt u op RTV Baarn. De uitzending blijft ook te zien op onze site via deze link. Op die plek kunt u gelijk ook uw reacties plaatsen.

We zijn heel erg benieuwd of u ons kunt helpen!
RTV Baarn via het digitale pakket van Ziggo op kanaal 42 of via de stream op www.rtvbaarn.nlYouTube en Facebook.

Op onze site is deze rubriek te volgen via www.groengraf.nl/wiewatwaar

Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter

2 opmerkingen:

  1. Achter de Jacob v lenneplaan, vanuit het centrum Eemnesserweg heemstralaan en daar links

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb hier nog 4 waardebonnen die je in kon leveren voor een album "de geschiedenis van amerika"

    BeantwoordenVerwijderen