donderdag 18 februari 2021

Burgemeester Röell neemt nieuw boek in ontvangst

 

BURGEMEESTER RÖELL NEEMT HET NIEUWE BOEK OVER BAARNSCH GEHEUGEN OP 25 FEBRUARI OM 15.00 UUR IN ONTVANGST  

“Unieke verhalen uit de rubriek van het Baarnsch Geheugen die iedere vrijdag vanaf 2014 tot 2020 zijn gepubliceerd in de Baarnsche Courant.

 Baarn – De schrijver van het boek “Baarnsch Geheugen 2014-2020”, Leen Bakker, heeft in de periode 2014 – 2020 meer dan 350 korte verhalen geschreven, en voorzien van 524 foto’s. Vanaf heden is het  164 pagina’s tellende boek met daarin een uniek stuk historie uit Baarn een feit!

 Uitgever Hoeve Ravenstein

Net als het boek over de Baarnsche Boeren & Families heeft de schrijver Leen Bakker de handen in één geslagen met de uitgever van het boek Jan Tupker (Hoeve Ravenstein). Samen zijn zij trots om het nieuwe boek uit te gaan geven. Het eerste boek zal op 25 februari om 15.00 uur op Hoeve Ravenstein, Ravensteinselaan 3, worden overhandigd aan burgemeester M. Röell.

 Unieke Baarnsche historie

Dit boek gaat – volgens de ondertitel – over het Baarnsch Geheugen tussen 1850 en 2020.

Herinneringen uit die tijd over Baarn, Eembrugge en natuurlijk Lage Vuursche zijn nu vastgelegd in een boek. Voor veel mensen is Baarn een prachtige gemeente om in te wonen, te werken of gewoon om er te zijn. Veel minder mensen weten dat Baarn in oorsprong een tamelijk arme, agrarische gemeente was, waar vooral veel kleine boerderijen stonden.  Pas in de 19de eeuw, toen de spoorlijn tussen Hilversum en Amersfoort (de zogeheten Gooilijn) is aangelegd, veranderde Baarn ingrijpend. In dit boek staan verhalen en anekdotes geschreven. Daarmee krijgen geïnteresseerden een uniek inkijkje in het Baarnsche historisch erfgoed en een beter beeld van de Baarnse geschiedenis.


 Unieke persoonlijke verhalen en nog nooit vertoonde beelden

De combinatie van beelden en verhalen maakt dit boek van blijvende waarde. Veel vertoonde beelden geven,  in het 164 pagina’s tellende boek, een unieke inkijk in het verleden en het heden. En zoals burgemeester M. Röell in zijn voorwoord schreef: 

Onze gemeente heeft een rijke geschiedenis die zich in een brede belangstelling mag verheugen van vele lokale historici en geïnteresseerde inwoners. Regelmatig duiken zij de archieven in, doen navraag en onderzoek om hun bevindingen vast te leggen voor toekomstige generaties.

De geboren en getogen Baarnaar Leen Bakker is één zo’n onvermoeibare chroniqueur van de plaatselijke geschiedenis. Wekelijks verschijnen er van zijn hand interessante foto’s, zoekplaatjes en verhalen in de vrijdageditie van de Baarnsche Courant, in de rubriek ‘Het Baarnsch Geheugen’. Ze bieden prachtige inkijkjes in ons rijke lokale erfgoed van 1850 tot heden, die door vele trouwe lezers zeer worden gewaardeerd.

De bijdragen van Leen Bakker tussen 2014 en 2020 zijn overzichtelijk en handzaam gebundeld in dit fraaie en rijk geïllustreerde boek. Een aanwinst voor iedere liefhebber van de vele boeiende verhalen en weetjes die schuilgaan achter panden, straten en wijken in onze mooie gemeente. Een boek ook dat in mijn boekenkast niet mag en zal ontbreken.

Ik hoop dat u veel plezier beleeft aan het lezen van de verhalen van Leen Bakker en het – wellicht met af en toe een vleugje weemoed – bekijken van de historische foto’s.


 Vanaf 26 februari 2021 verkrijgbaar

Het boek is vanaf 26 februari verkrijgbaar in Baarn bij:

- Hoeve Ravenstein, Ravensteinselaan 3,

- Boekhandel den Boer, Laanstraat 67-69,

- Bruna Baarn, Laanstraat 32,

- Mitra v.d. Steeg Laanstraat 72 (Parkeerterrein achter de Laanstraat).

 Verzenden kan ook. De kosten voor het boek en het verzenden bedragen € 30,50. Het boek wordt dan verzonden in een speciale kartonnenverpakking. Indien u dit bedrag overmaakt op bankrekeningnummer NL56 RABO 0351 2427 40 t.n.v. J. K. Tupker, voorzien van adres en e-mailadres verzorgen wij de rest.

 
Gelet op het feit dat het vorige boek binnen 14 dagen was uitverkocht, gaan wij ervan uit dat dit mogelijk weer gaat gebeuren. Heeft u nog vragen stuur dan een e-mail naar: bakker.groenegraf@gmail.com.