woensdag 6 september 2023

Hans Smeekes: Droom of Realiteit op Bali

Als u een trouw volger bent van Geheugenvanbaarn.nl zal er bij het horen van de naam Hans Smeekes waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. De geboren Baarnaar schreef voor ons weblog vele verhalen waarin hij herinneringen uit zijn jeugd Baarn op een prachtige manier, gelardeerd met veel beeldmateriaal en prachtige zelfgemaakte tekeningen, ophaalde. Dit alles resulteerde zelfs in een boekje 'Baarn, daar waar ik geboren ben', met prachtige, door Hans getekende prenten. Het werd uitgegeven ons, Stichting Groenegraf.nl en vond in het Baarnse gretig aftrek.
Hans woont met zijn lieve partner Fifi tegenwoordig in Limburg, maar is Baarn nog zeker niet vergeten. Maar zijn hart ligt niet alleen bij ons mooie Baarn. Ook Bali heeft hij in het hart gesloten. Samen met Fifi maakte hij vele reizen naar het mooie Bali. Ook die belevenissen heeft hij nu vastgelegd in een prachtig boek: Droom of Realiteit op Bali.


Het boek Droom of Realiteit op Bali van Hans Smeekes


In het prachtige boek is elk verhaal kleurrijk ge├»llustreerd met een paginagrote door Hans gemaakte fotocollage. Fifi en Hans praten in de magische kamer van het paleis in de nacht met een kikker en een gekko. Droom of realiteit? Voor hen maakt het niet uit, want voor hen is alles illusie. In de verhalen vertellen ze over de wonderlijke trips die ze op Bali hebben gemaakt, gelardeerd met ‘inside’ informatie over de paleizen, de tempels (waarbij heel bijzondere), de rituelen, de tradities, de kunstenaars (de muur van Lempad, drie verhalen over Bonnet, ze gingen in zijn voetsporen), de godin van het meer, het heilige water, de bijzondere inwijdingsceremonie van een hogepriester (een goede vriend), de kris, de ‘tumpek wayang’ in een speciale ‘dalang’ tempel in Noord Bali, de magische grot op Nusa Penida, de heilige boom, de legendes over loyaliteit, het zoeken naar ‘ons’ beeldje, mijn ‘ogoh ogoh’ droom, de maskers, trance en dans en nog veel meer, de hele cultuur van Bali komt langs. Het echte Bali. 

Kortom: het boek neemt u mee op reis met Hans en Fifi door middel verhalen en beeld.


De prijs van het boek is € 22,50 plus verzendkosten. U kunt het boek bestellen door een e-mail aan Hans Smeekes te sturen: hansenfifi@gmail.com

Speciale aanbieding: woont u in Baarn of directe omgeving en bestelt u het boek voor 1 oktober 2023 dan neemt Geheugenvanbaarn.nl de verzendkosten voor haar rekening. U ontvangt het boek dan begin oktober.

Het boek telt 167 pagina's, formaat 21x15 cm.