donderdag 1 juni 2023

Belgische vluchtelingen in Baarn

Een bijdrage van Eric van der Ent

Een dankwoord van Karel van den Oever,
bekend Vlaams dichter die tijdens de Eerste
 Wereldoorlog in Baarn verbleef.
(Baarnsche Courant 17 oktober 1914)

Heeft u de nieuwste 'Baerne' al gelezen van de Historische Kring Baerne?  In de juni-editie van het tijdschrift is onder andere een mooi artikel te lezen over Belgische vluchtelingen in Baarn tijdens de Eerste Wereldoorlog van de hand van Mariette van Oosterwijk Bruyn, hoofdredacteur van Baerne.

Geen lid van de Historische Kring? Losse nummers kunt u verkrijgen bij Bruna Baarn en natuurlijk bij de HKB zelf. Maar beter nog, wordt lid van de Historische Kring Baerne. Voor maar € 20,00 ontvangt u 4 maal per jaar het blad in de bus. Van leden buiten Baarn wordt een bijdrage van € 15,00 gevraagd voor de verzendkosten. Bovendien kunt u dan gratis de lezingen bezoeken. Stuur een berichtje naar de ledenadministratie via ledenadministratie@historischekringbaerne.nl. Zij zullen u precies vertellen hoe u lid kunt worden.

Geheugenvanbaarn.nl heeft ook al over de Belgische vluchtelingen in Baarn geschreven. Wilt u dat ook lezen? Klik dan op onderstaande link:

https://groenegraf.blogspot.com/2014/08/100-jaar-eerste-wereldoorlog.html

En heeft u deel 1 van onze trilogie Vandaag is morgen alweer gisteren in huis, daarin leest u ook over de Belgische vluchtelingen.