vrijdag 30 juni 2023

Antwoord zoekplaatje vorige week


1. Hoeve Ravenstein,


2: Biologische winkel.

de boer en boerin van Hoeve Ravenstein

Hoeve Ravenstein

Boerderij Ravenstein is één van de vier boerderijen die in de 18e eeuw op het Baarnsch landgoed Groeneveld werden gebouwd. Oostindië, Wildenburg en de Os­senstal waren de andere drie.

De een na laatste bewoners van Ravenstein waren Jaap en Willie Meijers, die in sep­tember 1964 trouwden en het boerenbedrijf van vader en opa Meijers voortzetten. Jaap overleed op 2 december 2016. In de boerde­rij werd het nodige verbouwd.

Het voormalig bak­huis werd gebruikt als prieel, nadat er in het verleden ook nog kaas werd ge­maakt. Ravenstein is halverwege de achttiende eeuw (1766) als pachtboerderij op het landgoed gebouwd. 

Sinds 2011 is de boerderij over­genomen door de familie Tup­ker, Jan-Kees, Gerda, Jeroen, Saskia en Esther. Al ruim 30 jaar is de familie Tupker bevlogen met het boerenleven en het ver­zorgen van hun dieren. Sinds 2011 heeft de boerderij de naam "Hoeve Ravenstein" gekregen. De boerderij is toen verbouwd en gerestaureerd. Veel specifieke details van dit mo­nument zijn bewaard en ook de ori­ginele kleuren zijn in het woonhuis en buiten aangehouden. 

Gerda en Jan wilden gaan melken. 

Doordat de superhef­fing werd ingevoerd was dit plan voor hun niet haalbaar. Toen zijn zij begonnen met een koe van het Belgisch Wit Blauwe ras. Inmiddels is de hobby uitgegroeid tot een grote boerderij met ongeveer 100 stuks vee. De missie van de familie Tupker is hier te boeren met respect voor mens, dier en de natuur om ons heen. Hoeve Ravenstein is een plaats waar iedereen welkom is om te genieten van het eeuwenoude pure boerenleven. 

De boerderijwinkel]

Vanuit hun boerderijwinkel bieden zij u graag de beste en puurste producten van het land. U kunt hier dan ook terecht voor een bijzondere selectie van bio­logische, streekgebonden en glutenvrije producten, dagelijks vers aangeleverd. Het Natuurvlees van eigen dieren, dagelijks verse biologische broden en de bloemen en groentes uit eigen tuin zijn absoluut de favoriet. Hiernaast is een compleet aanbod van uw overige boodschappen in deze winkel verkrijgbaar. Alle producten zijn gemaakt met respect voor dier, natuur en volgende gene­raties. Voor advies over een gezond voedingspatroon, het volgen van diëten of het vermijden van aller­gieën kunt u bij de medewerkers van Hoeve Ravenstein terecht. In en om de boerderijwinkel heen treft u ook vele leuke en leerzame activi­teiten voor de kinderen. Daarnaast kunt u op het boerderijterras of binnen genieten van een kop koffie of thee en een lekkere biologische versnapering. 

De groente-, kruiden- en bloementuin 


In de groente-, kruiden- en bloe­mentuin kunt u in de zomer­maanden 'de mooiste Lathyrus van Nederland bewonderen'. Naast de Lathyrus groeien er nog veel meer soorten bloemen en kruiden die u zelf kunt plukken. Sinds jaren is Hoeve Ravenstein de Lathyrus bloem in haar bloementuin gaan kweken. Links de Boer en Boerin van de Hoeve Ravenstein. Rechts de groente-, kruiden- en bloementuin.

De winnaar van het zoekplaatjes is: Mevr. Mayke Bouwmeester.