maandag 3 september 2012

Amsterdamsestraatweg Baarn, toen en nu

In de serie "toen en nu" plaatsen we nu eens een foto waar (toen nog) bijna niets op te zien was. Maar wat een mooie foto! We mochten deze foto ontvangen van mevr. Ada Verburg-Groeneveld uit Harderwijk. Zij heeft ons nog veel meer oude foto's van plekjes in Baarn gegeven, dus in de toekomst verschijnen er meer foto's uit haar albums in ons weblog.

Ik schat dat de foto eind jaren vijftig, begin jaren zestig van de vorige eeuw is gemaakt. Ondanks dat de plek heel erg veranderd is, is het denk ik wel herkenbaar. Het is de Amsterdamsestraatweg. We staan met ons rug naar Baarn (waar nu de Escher-rotonde is) en kijkt richting de Zandheuvelweg. Aan elke kant van de weg ziet u een Esso-tankstation. Die pompstations staan daar nog steeds, alleen zijn die tankstations niet meer te vergelijken met deze pompjes. Afgelopen zondag ben ik met gevaar voor eigen leven op pad gegaan om een "nu"-foto te maken. Zelfs op zondag is het vrijwel onmogelijk om een foto zonder auto's te schieten. Ik denk dat deze plek, samen met de Oranjeboom, één van de drukste plekken van Baarn is geworden. Op de "toen" foto ziet alles er nog zo relaxed uit. Nog geen schreeuwende reclameborden, grote vlaggen, enorme verkeersborden, razend verkeer. Te plek is tegenwoordig meer begroeid waardoor de boerderij die u achter het pompstationnetje ziet, bijna niet meer te zien is.

De Amsterdamsestraatweg in Baarn. Twee Esso-pompen en een boerderij

De huidige situatie (2012). Nog steeds twee Esso-pompen, maar toch totaal anders
Op de "nu"-foto is de boerderij die op de "toen"-foto te zien is, geheel verscholen, maar hij staat er nog steeds. Zie de foto hieronder.
De boerderijtjes achter het pompstation
Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen