vrijdag 23 september 2022

De Bron viert zilveren jubileum

 

Meester Estor 25 jaar in het onderwijs

 

Op vrijdag 29 november 1985 is het precies 25 jaar geleden dat dhr. Estor, directeur van de openbare basisschool De Bron aan de Gaslaan, zijn loopbaan als onderwijzer begon.

17 jaar geleden werd op 20 maart 1968 het nieuwe gebouw aan de Gaslaan voor de Oorsprongschool geopend. In augustus van dat jaar kwam dhr. Estor het team van onderwijzers aan deze school versterken. Zijn loopbaan als ’’Meester Estor” op de Oorsprongschool was begonnen. In 1984 onderging deze school een naamsverandering 


Meester Estor mag de taart aansnijden 


en werd de school heropend onder de naam ”De Bron”. Het werd dus ’’Meester Estor van de Bron”. Per 1 augustus 1985 is Meester Estor, tot grote vreugde van een ieder, benoemd tot directeur van de Bron. Afgelopen woensdag werd het 25-jarig jubileum van Meester Estor door leerlingen, teamleden en enkele ouders op passende wijze gevierd. Het begon allemaal om even voor 9.00 uur. Meester Estor, die de instructies had gekregen om deze ochtend thuis te blijven, werd feestelijk door alle leerlingen van zijn school van huis opgehaald.

De jonge leerlingen met mooie versierde mutsen. De oudere leerlingen met een vrolijke corsage op de jas. Meester Estor, die aanvankelijk dacht dat het om een paar van zijn leerlingen ging, opende de deur en nodigde ze uit binnen te komen. Tot zijn verbazing kwam er geen eind aan de rij en stond in een mum van tijd zijn huiskamer vol kinderen. Zo liep Meester Estor deze dag, tussen al z’n leerlingen, zijn dagelijkse route naar school.

Op school aangekomen werd hem verzocht plaats te nemen op de door een paar leerlingen prachtig versierde stoel die in de gemeenschappelijke ruimte klaar stond. Het feest in school kon toen beginnen. Na een klein toespraakje door de ouderraad, werd door een 6-tal kinderen, die eerst ieder Meester Estor wat voor te dragen hadden, enkele cadeaus aangeboden. Daarna mocht hij na een toespraakje van juf Versteeg namens de teamleden, een cadeau in ontvangst nemen. Na dit alles was dan het grote moment gekomen, waar alle kinderen naar uitkeken. Want geen feest zonder taart, en die was er, een hele grote. Meester Estor nam het mes ter hand en na een één, twee, drie door alle aanwezigen gevolgd door ’’lang zal hij leven” zette hij het mes in de taart. Deze werd in stukjes verdeeld en uitgedeeld met een glaasje limonade en een kopje koffie. Deze feestelijke ochtend werd afgesloten met een paar leuke films én een traktatie van Meester Estor, meester van de Bron aan de Gaslaan en meester voor nog eens vijf en twintig jaren.

Mr Estor in 1977 met groep 6

 Wilt u uw herinneringen delen? U kunt hierop reageren Stuur een e-mail naar: bakker.groenegraf@gmail.com. 

Heeft u geen internet? Stuur een briefje aan:

Stichting Groenegraf.nl
T.a.v. Baarnsch Geheugen

Marisstraat 4 - 3741 SK BAARN