vrijdag 4 mei 2012

Baarnse oorlogskinderen

Vandaag las ik een bericht in de Baarnsche Courant van Iris Brouwer. Zij is deze week naar een tentoonstelling "In Memoriam" in Amsterdam geweest, in het stadsarchief. Daar worden foto's tentoongesteld van kinderen die slachtoffer zijn geworden van de nazi's. Bijna 18.000 kinderen zijn niet teruggekomen. Hun namen zijn te vinden in het archief en in het boek "In Memoriam" van Guus Luijters.


Het boek van Guus Luijters

Na een grootschalig onderzoek zijn van 3000 kinderen een foto gevonden. Die foto's staan in het boek en zijn te zien op de tentoonstelling. Heel soms is er ook een poëziealbum, een tekening of ansichtkaart beschikbaar. Ook die worden tentoongesteld.

Iris Brouwer vond de namen van 4 joodse kinderen uit Baarn die niet mee terugkwamen. Het zou geweldig zijn als die kinderen weer een gezicht kregen. Misschien dat inwoners van Baarn een foto van hen hebben.
Wij willen Iris Brouwer graag steunen bij haar zoektocht door hier een oproep te plaatsen. Misschien dat bezoekers van onze site kunnen helpen.

Iris Brouwer kunt u bereiken via telefoonnummer 035-6246840. Als u een foto van één van de kinderen heeft, kunt u ook met ons contact op nemen. Wij maken dan een scan van de foto en zorgen dat die scan bij Iris komt.
Het gaat om de volgende kinderen:

1. Abraham Rootveld, geboren 1936, heeft gewoond aan de Tulpstraat 26.

2. Marianne Swaab, geboren 1932, heeft gewoond aan de Oosterdwarsstraat 1

3. Nehemia Swaab, geboren 1936, heeft gewoond aan de Oosterdwarsstraat 1

4. Kurt Erich Klein, geboren 1930, heeft gewoond aan de Nassaulaan 20

Het zou toch geweldig zijn als we Iris kunnen helpen!

De tentoonstelling "In Memoriam" in het Stadsarchief in Amsterdam


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten