woensdag 30 mei 2012

Door rood licht rijden mocht toen ook al niet...

We zijn met zijn allen aan het digitale tijdperk gewend. Maak je tegenwoordig een verkeersovertreding en wordt je gesnapt, dan heb je binnen een week de bon in huis. Tegenwoordig wordt alles in computers geregistreerd en afgehandeld. Dat ging vroeger wel anders, en dat vroeger is nog niet eens zo lang geleden. Dhr. H. Stroo uit Baarn stuurde ons onderstaande foto.

De foto is gemaakt op een kruispunt in Hilversum. In de linker bovenhoek zien we een klok waarop datum en tijd te zien is wanneer de foto genomen is. De datum is vrijdag 8 april 1977, tijd even na 9 uur 's morgens. Op de klok lezen we tevens dat de gemeentepolitie Hilversum voor de foto gezorgd heeft. Tegenwoordig met computers is het een fluitje van een cent om zo'n foto te maken, maar wat een werk moet dat zijn geweest om zo'n foto in 1977 te produceren. En we mogen toch aannemen dat er meer van dit soort foto's gemaakt werden!

Op de foto ziet u een bestelbus door het rode licht rijden op een kruising in Hilversum. Zoals ik reeds vermeldde was dhr. Stroo de inzender van de foto. Helaas moeten we ook melden dat dhr. Stroo zelf de pechvogel was die de bestelwagen bestuurde. Ondanks dat hij in 1977 heeft moeten boeten voor deze overtreding, was hij toch zo sportief om deze foto met ons allemaal te delen. Natuurlijk danken we hem daar hartelijk voor. De foto geeft een leuk tijdsbeeld weer!


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter.