dinsdag 11 oktober 2022

Oudste en trouwste 'fan' van Geheugenvanbaarn.nl overleden

Vandaag ontvingen we het droevige bericht dat onze oudste en trouwste 'fan' Daan Werner is overleden.

Daan werd op 16 december 1919 geboren in Baarn als zoon van Carel Gustaaf Werner en Maria Hendrika Hornsveld. Vader Carel was tuinman in het Cantonspark en later directeur van School- en Werktuinen. Hij genoot daardoor grote bekendheid in Baarn. Daan's grootvader, Hendrik Hornsveld, was pionier als kweker van dahlia's. Zijn kweeksels vonden hun weg naar handelaren in binnen- en buitenland. Daan zelf werkte ook als tuinman in het Cantonspark en op de kwekerij Burbankia van zijn opa Hendrik Hornsveld. Later werd hij tuin- en landschapsarchitect.

Daniël Hendrik Werner
(1919-2022)

Voor Geheugenvanbaarn.nl was Daan een enorme bron van informatie. Hij voedde ons met verhalen over oud Baarn, hielp mee met het herkennen van personen op oude foto's. Samen met Daan heb ik een prachtig fotoboek mogen samenstellen over de geschiedenis van School- en Werktuinen Baarn.

Tot op hoge leeftijd volgde hij Geheugenvanbaarn.nl op de voet. Hij reageerde regelmatig op publicaties over oud Baarn die wij in de loop der jaren schreven. De moderne techniek schuwde hij daarbij niet. Het bezoeken van onze website, het schrijven van e-mailberichten en reageren op Facebook-posts deed hij probleemloos, ondanks zijn hoge leeftijd.

We zullen hem missen, natuurlijk om zijn enorme kennis van de Baarnse geschiedenis, maar vooral vanwege zijn warme persoonlijkheid.

We wensen zijn familie heel veel sterkte bij het verwerken van het verdriet.

Daan Werner overleed op 10 oktober 2022 op 102-jarige leeftijd.

Rust zacht lieve Daan.

Namens alle collega's van Geheugenvanbaarn.nl

Eric van der Ent