maandag 16 april 2012

Wie kent de bakkerijen in Baarn?

Bakker Van Dijen, onder de rieten dakjes Laanstraat
In mijn vorige stukje schreef ik over het winkelen in Baarn, dat de kleine middenstander schaarser wordt en de grote ketens de winkelstraten overnemen. Dat is een feit, en dat gebeurt niet alleen in Baarn. Ik schreef ook dat elke wijk in Baarn minstens drie bakkerijen had. Graaft u eens in uw geheugen, ik wed dat u zo een stuk of tien van die bakkerijen in Baarn kunt opnoemen. Om maar eens een voorzetje te geven: Stolp in de Beukenlaan, P. de Ruijter in de Brinkstraat (van de muisjes), Van Dam in de Brinkstraat, Van Dijen en Vroegop in de Laanstraat, Kuiper in de Laanstraat, De Gier in de Dijkweg, Roskamp aan de Eemnesserweg, Wegerif in de Hoofdstraat enzovoort, enzovoort.

Bakker Wegerif, Hoofdstraat
Zou het nu niet aardig zijn om dat eens te gaan inventariseren? Is het niet leuk om eens te kijken welke bakkerijen onze bezoekers zich nog herinneren? Misschien heeft u nog leuke herinneringen aan een bakkerij of misschien heeft u oud foto's die we op deze plek zouden kunnen delen. Wij komen graag foto's bij u scannen, zodat wij ze hier kunnen laten zien. De originele foto's blijven uiteraard in uw bezit.

Bakker Roskamp, Eemnesserweg
Uit onze database met adresboeken hebben we de namen van bakkers en bakkerijen in Baarn gefilterd. Die lijst kunt u hier bekijken. Kent u nog andere oude bakkerijen in Baarn? Laat het ons weten. U kunt uw herinneringen kwijt onderaan dit bericht, of u kunt ons uw berichten per email toesturen via evd.ent@gmail.com
Foto's kunt u ook aan dat emailadres sturen.

Bakker Luimes aan de Noorderstraat

Ik hoop dat u massaal reageert zodat we er een mooi verhaal van kunnen maken.


Vragen, opmerkingen of tips? Neem gerust contact op. Uiteraard kunt u groenegraf.nl ook volgen op Facebook en Twitter.