Het bedrijfspand met bijbehorend erf, ondergrond en opstal van C. Th. Timmers aan de Stationsweg 5, de brood- en banketbakkerij die tegenwoordig meer bekend staat als o.a. snackbar zal wanneer de gemeenteraad zijn goedkeuring hecht aan een voorstel van B. en W. voor f 106.000 in handen overgaan van de gemeente. Deze heeft het perceel, groot 200 m2, nodig om het Brinkplan te kunnen realiseren.
De eigenaar zal als tegenprestatie in staat worden gesteld, een stuk bouwgrond aan te kopen aan de Prof. Krabbelaan om daar een nieuw bedrijfspand met bovenwoning te kunnen vestigen. Deze verkoop behelst een bedrag van f 20.016 waarvoor de raad ook een krediet wordt gevraagd. Overigens zal de eigenaar het perceel Stationsweg 5 gratis kunnen blijven gebruiken en bewonen totdat de verhuizing naar de Prof. Krabbelaan een feit is tot een maximale duur van anderhalf jaar gerekend vanaf het tijdstip waarop de grond aan de Prof. Krabbelaan in eigendom is afgedragen.
Het nieuwe bedrijfspand met woning aan de Prof. Krabbelaan zal een onderdeel gaan vormen van een blokje van drie winkel-woonhuizen met garages aan deze laan. B. en W. stellen namelijk ook voor grond te verkopen aan G. de Jong en J. Huurdeman beiden uit Baarn, die aan de Prof. Krabbelaan de bouwplannen willen verwezenlijken in samenwerking met C. Th. Timmers.
De heer C. Th. Timmers, die zich 16 jaar geleden in het meer dan 150 jaar oude zakenpand van de familie Brouwer als banketbakker vestigde en in 1957 zijn op de hoek van de Stationsweg en Bosstraat gelegen automatiek opende, heeft zich aan de Prof. Krabbelaan gevestigd omdat zijn oude zaak in het saneringsplan voor de Brink ligt en binnenkort gesloopt zal worden.
Met het betrekken van het nieuwe pand slaat de heer Timmers nieuwe wegen in op zakelijk gebied. Hij heeft zijn oude stiel vaarwelgezegd en opent hedenmiddag in het pand Prof. Krabbelaan 8 met een receptie een moderne wassalon, annex zelfbediening chemisch reinigen.
In de nieuwe zaak staat een batterij van volautomatische wasmachines opgesteld, die per machine zo'n 6 á 7 kg wasgoed voor hun rekening kunnen nemen (voorwas, hoofdwas, spoelen en centrifugeren). Er staat zelfs een machine, die 11 kg wasgoed tegelijk kan verwerken (iets voor grote gezinnen). Tot de uitrusting van de wassalon behoort ook een 1.90 m. brede mangel, die met het werpen van een munt in een gleuf in werking wordt gesteld.
Bezoeksters die van de mangel gebruik maken kunnen hun schone goed kast droog mee naar huis nemen.
Nieuw voor Baarn is de afdeling zelfbediening chemisch reinigen. Hiervoor is een grote Böwemachine (geleverd door het Baarnse Ingenieursbureau De Ridder) opgesteld. Met behulp van deze machine kan men binnen 20 minuten 5 kg kleding - onverschillig of dit nu herenkostuums, japonnen of wollen truien zijn - zelf reinigen, zonder dat het goed kreukt, of krimpt. Heeft men slechts enkele kledingstukken te reinigen, dan kan men ook in de Wassalon terecht, want de heer Timmers is depothouder van Chemische Wasserij 1A (Brinkstraat) geworden. Hedenavond kan men deze moderne zaak vrijblijvend bezichtigen. Ongetwijfeld zullen vele plaatsgenoten van deze gelegenheid in 1969 gebruik hebben gemaakt om eens te zien hoe gemakkelijk men toen de was zelf buitenshuis kan doen.